En trög start och ofokuserat defence i sista perioden bäddade för förlust.

De roligaste matcherna under säsongen är mot Aros. Det är alltid jämt och likaså denna gång. Det var första matchen för säsongen och det märktes i första perioden då vi hade märkbart svårt att komma till bra avslut. Efter periodpausen kom vi ut som ett nytt lag och jag har nog aldrig sett oss spela så bra basket som i period 2 och 3. Vi kom snabbt igång med vårt anfallsspel och vi lyckades komma till bra avslut samtidigt som vi hade riktigt bra häng på skotten, framförallt Ghaith och Simon som satte trea efter trea. Returtagningen som till en början var riktigt usel blev stadigt bättre och bättre.

I försvar gjorde vi det svårt för Aros att komma till bra avslut. Vi hjälpte varandra och och de fick ta tuffa skott utifrån och de hade inte speciellt bra skottprocent. Deras stora kille kom igenom vårt försvar ett antal gånger och där måste vi bli ännu bättre på att hjälpa varandra. Vi visste att det var han som var farlig och då måste man hjälpa den som försvarar på honom, speciellt på inkast under vår korg.

I sista perioden började Aros att komma ikapp vårt försprång mycket på grund av att vi tog dåliga beslut i offense, till exempel genom att ta långskott tidigt i anfallen eller tidigt attackera mot fem försvarare. Vi tappade också helt i defence och Aros fick göra många enkla poäng.

Att tänka på framöver:
– Blockera ut
– Spela smart i slutet av matcherna
– Hjälpa varandra på de som är farliga i andra laget

Poäng Köping: Simon 27, Ghaith 25, Abib 6, Damijan 5, Samuel 2, Johan 2