Enköping bjöd oss på en hel match med zonförsvar idag. Den här gången var vi bättre förberedda på att det kunde bli så och vi fick igång ett bra anfall mot zonen.

I första halvlek spelar vi anfallet med bra tålamod och får skjuta öppna skott men skottpromillen är för låg… enstaka skott gick i.

Lägg därtill att vi inte sätter ned foten i vårt man-man-försvar och summa sumarum – vi har hamnat i trubbel. 24-13 till hemmalaget i pausen.

Vi fick ta ett snack i pausen om att aggressivt försvar leder till mer spelvändningar (och färre zonspel) och att fortsätta jobba på rätt sätt mot zonen. Vi går sen in och gör 25-4 i tredje perioden och ser ut som ett helt annat lag. Vi får även se ett flertal supersnygga zonanfall där vi hittar klockrena skott.

Så vi började trögt, men vi ger inte upp så vi kunde vända – det är alltid bra. Men vi saknar aggressivitet i vårt man-man försvar i första halvlek. Dubblingar är sena och tveksamma, man kan slå oss enkelt med dribbling, vi spelar inte bort nästa passning osv – det här är mindre bra.

Vi får vara nöjda att vi kunde ta oss upp ur gropen vi hade grävt åt oss själva. Jehat, Felix, Johan m fl visade bra spelförståelse mot zonen och Wille jobbade på rätt sätt på toppen med varierat och enkelt spel.

Johan 15, Wictor 10, Wille 8, Jehat 6, Felix 6, Alex 4,