Vi åkte till Norrköping i hopp om att ge dem en match men det blev en lektion i hur man skall spela basket istället. Norrköping satte hård press över hela plan direkt från början och även om vi oftast slog deras press så hamnade vi i tidsnöd när vi väl kom till anfall. Nyttigt för oss att spela mot ett lag som orkar spela aggresivt hela matchen utan att tappa tempo.

I början av matchen gjorde vi en del enkla misstag som t ex att springa utanför linjen, passa bollen rakt till motståndarna mm. Detta gjorde att Norrköpingsspelarna kunde göra en del enkla poäng vilket gjorde att de växte och kände sig självsäkra. För oss blev det tvärt om, vi kände oss obekväma och lite rädda och vågade knapp se på korgen. Ju längre matchen led ju bättre tycker jag att vi stod upp mot dem och andra halvan av matchen var riktigt bra, även om vi var rejält trötta.

I förssvarsspelet kom vi inte upp i samma standard som vi brukar. Vi jobbade inte som ett lag samtidigt som vi var rädda för att ta kontakten. Det var enkelt för Norrköping att dribbla igenom försvaret och göra lay up´s. Fortsättningsvis måste vi ha mycket tajtare defence där han som håller boll kör aggresivt och hela tiden stoppar attackerna med kroppen medan övriga spelare har koll på boll, snackar och tidigt kommer på hjälp om det skulle behövas. När mptståndarna har bollen under vår korg måste vi skydda korgen mycket bättre och ”bumpa” anfallarna när de springer genom vårt tresekundersområde.

I anfall behöver vi träna på att få bättre tajming så att guarden kan släppa bollen på vingen så att vi snabbare kommer in i spelet istället för att studsa omkring långt ifrån korgen. Vi måste också träna på att utnyttja screens mycket bättre, gör man det på rätt sätt så finns det egentligen inget försvar mot det. Plus i kanten för Trym och Abib för att de vågade ta bollen till korgen.

Nästa helg har vi Visby hemma och då är det vi som skall stå för lektionen.

Poäng
Abib 10
Simon 8
Johan 3
Axel 2
Gurra 2