Vi visste på förhand att det skulle bli en riktigt tuff match, vi möttes nämligen i EEM cup i våras så vi hade lite koll på varandra.

I början av matchen höll Visby i taktpinnen och de kändes mycket piggare än oss. Deras stora spelare gjorde det svårt för oss att göra avslut nära korgen så vi tvingades till svåra avslut en bra bit ut. Vi hade ingen säkerhet alls i skotten och på returerna som följde var det Visby som dominerade. De plockade ner alla bollar och vände spelet snabbt.

Vi sprang tillbaka med ryggen mot bollen och kunde snöpligt se när bollen for över huvudena på oss och Visby tackade och tog emot och gjorde många enkla poäng. Vi måste alltså springa snabbt tillbaka och samtidigt ha koll på bollen, gör vi så kan vi istället göra en massa steals och straffa dem med snabba uppspel.

I halvtid låg vi under med 8 poäng och just då var det inget som talde för att vi skulle kunna vända matchen. Men i tredje perioden kom vi in som ett nytt lag där Trym satte ordentlig press på Visbys guard, med bra understöd av Abib och Simon, och helt plötsligt började Visby att sprida bollar kors och tvärs och det straffade vi ett antal gånger och vips så var det match igen.

Tryms intensitet smittade av sig på de övriga i laget och vi började spela basket som vi vill göra, dvs med högt tempo och snabb bollförflyttning. I första halvlek studsade vi mest omkring och alla blev stillastående medan vi i andra lät bollen göra jobbet och vi var farliga från alla positioner. Förutom att Trym snodde en massa bollar och tog väldigt många returer så började vi få bra häng på skotten. Simon vräkte i bollar från halvdistans, Melle började bomba treor och Abib visade precision med sina snabba skott.

Lagförsvaret blev också klart bättre i andra halvlek där vi hela tiden var på hjälp och gjorde det svårt för Visbyspelarna att komma till avslut samtidigt som Axel och Johan kom igång med returtagningen.

Grabbarna visade bra moral och kämparglöd, härligt grabbar 🙂

Poäng:
Simon 27
Abib 17
Melle 12
Trym 5
Axel 2