I fortsättningsseriens första match kom Aros på besök och det blev lika spännande som förra gången men tyvärr med en annan utgång.

Vi visste på förhand att det skulle bli tufft och att vi var tvugna att lyckas med vårt lagförsvar för att ha en chans. Aros har två jättestora och fysiska spelare som vi har svårt att matcha upp, speciellt när vår drake (Johan) var sjuk. Det blev precis som vi befarade. Aros sora spelare hade mycket boll och gjorde sina attacker från vingen eller postade vid 3-sekunders. Dessa två spelare gjorde 37 av Arsos 47 poäng men jag tycker ändå att vi lyckades stoppa dem bra. Gurra och Melle ska ha en eloge för sina försvarsinsatser. Det vi har lärt oss av det här är att vi måste hjälpa till ännu mer på motståndarnas giftigaste spelare. Lagförsvaret fungerade riktigt bra och vi visade att det inte är speciellt lätt att göra poäng på oss.

Anfallsmässigt har vi fortfarande svårt att stoppa i bollarna när vi har bra lägen så det kommer vi fortsätta att nöta på. För första gången någonsin tycker jag att vi körde fast lite i anfallsspelet, mycket tack vare att Aros guards satte hård press på bollhållaren medan de stora spelarna fanns på hjälp. Ett bra sätt att lyckas mot ett sådant försvar är att sätta bra screens och därefter göra sig spelbar mot korgen. Vi kommer att nöta in ett nytt anfallspel som vi kan använda mot resterande lag.

Det är nyttigt för oss att möta bra lag med stora spelare så att vi fortsätter att utvecklas. Jag tycker att ni tog förlusten på ett bra sättoch jag tror bara att det gjort er hungrigare på fler vinster 🙂

Poäng:
Simon 12
Gurra 9
Abib 7
Melle 5
Axel 4