I seriens sista match kom Aros på besök och Köping hade chansen att gå obesegrade genom serien. Det började bra men Aros bjöd på riktigt hårt motstånd.

Matchen började i högt tempo och båda lagen hade hög skottprocent och följdes åt i poängprotokollet. Efter första perioden hade vi en knapp ledning som sakta men säkert drygades ut i andra perioden, mycket tack vare Simons glödheta skytte samt fantastiskt försvarsspel av Trym, Melle och Johan på Aros giftigaste spelare. Trym fick förnyat förtroende att neutralisera motsåndarnas guard vilket han lyckades väldigt bra med, där fick han också god hjälp av Abib och Simon som gjorde det trångt för guarden. Johan krigade bra på returerna och det märks mer och mer att han vill ha bollen. Framåt var vi lyckosamma där vi flera gånger snurrade igenom vårt spel som slutade med att Axel satt fantastiska screens på Simons försvarare som därmed blev helt fri från halvdistans och enkelt kunde sätta skotten. I halvtid hade vi en ledning med åtta poäng.

Tredje perioden blev en mardröm för oss. Trots hyfsat spel och fina lägen så fick vi inte i bollen, det var som om Aros hade lagt ett lock på sin korg. Samtidigt som vi hade svårt att lägga i bollarna så var Aros desto mer lyckosamma. Aros stora spelare (nr 11 och 35) är, trots sin storlek, riktigt tekniska och attackerade kraftfullt från sina positioner på vingen som resulterade i en del poäng. även nr 15 var lyckosam och satte en hel del viktiga skott. I tredje vände Aros underläget till ledning med en poäng. Efter halva fjärde perioden ledde Aros med 4-5 poäng och vi tvingades till en time out. Vi sa att vi måste få stopp på Aros anfall samtidigt som vi måste få i bollarna. Vi ändrade vårt spel och satte upp Simon som ensam guard med övriga spelare spred golvet. Simon skulle slå sin försvarare i en mot en och göra poäng om han var fri eller droppa bollen till någon medspelare om Arosspelarna kom på hjälp. Vi lyckades med båda sakerna och snart var det vi som var i ledning igen. Med 30 sekunder kvar och en ledning med tre poäng så kunde vi hålla bollen inom laget tiden ut. Den nervkittlande matchen slutade med seger 43-40. Det är så här matcherna skall vara, spännande rakt igenom 🙂

Grattis grabbar!

Poäng:
Simon 28
Melle 6
Abib 6
Trym 2
Johan 1