Vänerstaden kom på besök och ett taggat Köping startade i rasande fart där försvarsspelet var riktigt bra matchen igenom.

Vänerstaden har en del riktigt bra spelare och jag visste att vi var tvugna att har ett riktit bra försvarsspel, där vi hela tiden hjälper varandra, för att vinna. Trym fick i uppgift att spela försvar på Vänerstadens nummer 10 (Shiwan) som är ett riktigt yrvänder och som springer väldigt fort. Trym lyckades riktigt bra med god hjälp av Abib som hela tiden fanns på hjälp, hatten av för er två. Melker, som ofta får sepla försvar på giftiga motstondare, fick i uppgift att hålla nummer 13 (Ahmet) som även han är en stabil spelare med bra bollkontroll och fint skott.

Melker gjorde som vanligt ett bra jobb och tvingade Ahmet till svåra skott. Simon fick som omväxing spela på en stor spelare vilket gjorde att han hamnade närmare korgen, där man har bra överblick över spelet, och lyckades därifrån sno en hel del bollar. Axel och Johan höll bra koll på deras längsta spelare men vi måste träna på returtagningen. Långa stunder tog Vänerstaden alla returer, både offensiv och defensiva. Där måste vi vara mycket hungrigare och vilja ha bollen. Först se till att ha en bra position och sedan hoppa efter bollen.

Offensivt gör vi en av våra bästa matcher för säsongen där vi många gånger lyckades med ”give an go” och enkelt kunde lägga i bollen. Det var stor skillnad, jämfört med Arvikamatcherna, där guarden istället lufsade igenom vilket gjorde att vi aldrig blev fria och spelet såg segt ut. Nu satte istället Simon och Melle högsta fart när forwarden hade fått bollen och blev ofta helt fria.

Många gånger letade vi också passning bakom motståndarna vilket gjorde att vi ofta blev helt fria på korgen. Sista fem kom Mikkel in visade att han också håller på den här nivån. Jag skulle kunna skriv masor av superlativ om er insats igår men jag nöjer mig med att säga att ni var grymma 🙂

Ass coach Gurra fick i uppgift att kolla på två riktigt bra saker som vi lyckades med och två saker vi behöver träna mer på.

Bra: Försvarsspelet och passningarna.
Att träna på: Returtagning och att hoppa.

Poäng:
Simon 25
Abib 14
Melle 7
Axel 4
Trym 2