Efter en stunds vila och lite matpåfyllning var det dags att spela mot Arvikas andra lag. Vi var nu bara sju spelare och en av dem var Mikkel som tidigare under dagen hade spelat en innebandymatch och en basketmatch. Fullt naturligt så hade han inte ork att spela så mycket vilket gjorde att de andra sex spelarna fick gott om speltid.

Den här matchen var till en början mycket jämnare än den första. Arvikaspelarna var överallt och de tog hand om alla lösa bollar och de flesta returerna. Vi var hela tiden i ledning men det var inte med så stor marginal. I paus ledde vi med drygt tio poäng och vi kände att starten på den tredje skulle bli avgörande. Jag tror att spelarna kände det själva för vi började tredje i rasande fart och försvarspelet var klart bättre än det hade varit tidigare under dagen.

Gurra och Abib klev upp hårt på sina spelare (som vi alltid borde göra) och Arvikaspelarna körde fast. Abib fick i uppgift att plocka bort Arvikas bästa spelare (Ville) och han gjorde det på ett mycket bra sätt. även offensivt lossnade det för Abib och han öste i poäng i 3:e och 4:e perioden. Melker var också lyckosam framåt då han flera gånger gick upp starkt och la i bollen trots att han blev foulad. Trym gjorde, som vanligt, en bra match både defensivt och offensivt och Gurra krigade bra på returtagningen.

Våra stora spelare fick en ny position till den här matchen och det blev lyckosamt. Istället för att alltid stå stilla, med ryggen mot korgen, fick de nu börja längre ner på ena sidan och kunde på så sätt istället möta bollen när den befann sig på andra sidan. Dels blir det mycket lättare att hitta in till dem med en passning och dels hamnar de i ett mycket bättre läge mot korgen. Trots bra lägen missade vi en hel del närskott så det är något vi får nöta mer på.

Ni visade att ni kan spela riktigt bra basket även om vi långa stunder var betydligt segare än Arvikas pigga spelare. Men med tanke på hur mycket speltid alla fick så förstår jag att ni blev trötta.

Poäng
Abib 18
Melle 15
Trym 10
Johan 8
Gurra 6
Axel 2