Efter snöstormen gav vi oss iväg till Karlstad för att möta Vänerstaden. Vänerstaden hade bara spelat en match tidigare så vi kunde inte säga så mycket om kvalitén på motståndet. Däremot kändes det som att grabbarna underskattade dem.

Vänerstaden började matchen i rasande fart och några av deras spelare var riktiga duracellkaniner. De gjorde poäng i princip varje anfall och vi var inte alls med i försvaret. Vi joggade långsamt tillbaka med ryggen mot bollen och var inte alls med på noterna när Vänderstadens spelare körde slalom mellan oss, eller passade bollen över oss, och kunde därefter göra enkla poäng. Framåt var det Simon som gjorde att vi kunde hålla jämna steg med dem och efter första perioden var det helt jämt.

I periodpaus snackade vi om att vi måste vara betydligt bättre i försvaret, dvs att vi snabbt kommer på plats och hittar vår gubbe samt att vi måste ha koll på var bollen är så att vi undviker att motståndarna kör snabba uppspel på oss. Och det märktes att grabbarna var mycket mer taggade och vi släppte endast in fem poäng i andra perioden.

Abib spelade försvar på deras rappaste kille och han gjorde det mycket bra. Tyvärr hamnade han i foulproblem så ansvaret gick över till Krille (som förövrigt gjorde sin första match för säsongen) och han tog sig an uppgiften på ett riktigt bra sätt och visade att han hade omättligt med spring i benen. I anfall pratade vi om att spela smart och köra snabba uppspel när det är läge för det och lugnt när det är läge för det, när vi leder behöver inte vi ha så bråttom.

Melle kämpade tappert matchen igenom men det märktes att han plågades av träningsvärk och ljumskproblem. Johan gjorde sin bästa match genom tiderna. Han hoppade och rev ner returer som ingen annan var i närheten av och han spelade bra försvarspel, både på sin gubbe och i hjälpförsvar. Han utnyttjade sin storlek och gjorde det svårt för motståndarna att komma någonstans. även offensivt var han lyckosam där han ofta tog offensiva returer och enkelt lade i bollarna.

Gurra visade återigen hur bra han är och ligger på en hög nivå matchen igenom. Simon hamnade i foulnöd och fick sitta på bänken hela tredje och en stund i fjärde men spelade annars stabilt. Axel fortsätter också att riva ner returer och gör enkla poäng. Tänk på att vara mellan spelaren och korgen i försvaret.

Poäng
Simon 21
Gurra 18
Johan 10
Abib 8
Axel 6
Melle 1

/Robert