I en iskall Valsta sph spelades en match med många ansikten..

Vi börjar med fart och hög koncentration och får tidigt en dubbelsiffrig ledning. Defensivt varierar vi man-man med zonpress och stressar fram dåliga avslut för Upplänningarna, framåt har vi bra bollrörelse och motståndarna hänger inte med. Vi skjuter i bollen och leder med 14-27 med 2 min kvar av första perioden. Sigtuna tar timeout och går över till en 2-3 zon och närmar sig till 22-30, anmärkningsvärt är att Abi efter första tian redan gjort 21p!!

I Andra tappar vi lite fart framåt mycket tack vare Sigtunas zon och vi börjar tappa rytm och momentum. Vi får inget riktigt djup i spelet utan förlitar oss på individuella attacker mot ett uppställt försvar. Dino drar på sig sin 3e foul och Foppa får sin 3e och 4e foul i samma försvar! Mycket olyckligt och en miss av mig då jag inte hinner uppfatta att det är  David som får sin 3e innan den 4e kommer. Vi går över till zonförsvar för att bromsa ner Sigtuna som har lyckats passera oss i poängprotokollet. 20 min och vi börjar om igen 46-46.

Vi pratar i paus att vi måste fortsätta spel med fart och åter variera vårat försvarsspel, men med lite mer skärpa och agressivitet.

Tredje periodens början präglas av slarv från båda lagen, vi lyckas dock sakta skaffa oss ett övertag och kan efter en period full av kamp skapa oss en 7poängs buffert (51-58) inför sista avgörande perioden. Olyckligtvis så har David lyckats att dra på sig sin 5e foul med ca 40 sek kvar när hans avbytare väntade på spelavbrott för att få byta just med honom.

Tyvärr kommer raset i starten på 4e perioden och det dröjer nästan 5 min innan vi gör våra första poäng, medans Sigtuna gör 13p (64-58). Vi gör 5 raka poäng och ligger nu under med ett poäng med 3 min kvar och ljudnivån är nu hög i Märstas sph. Vi byter poäng med varandra och med 40 sek kvar ligger vi under med 71-69 och vi har bollen, tyvärr missar vi och vi behöver nu bollen med 18 sek kvar. Vi blir tvugna till att foula, en miss där och vi kan gå för en