Det är inte ofta man ser så olika matchbilder i en match som idag. Sega ben i 2 perioder där vi nog gjorde årets ”bottennapp”. I period 2 lyckades vi inte ens göra poäng förrän 7 spelande min i och underläge med 21-10. Att vi då gör än helomvändning i period 3 och 4 gör att man blir imponerad och att ta lärdom av den gamla myten”ge aldrig upp”.

Ett rejält snack i halvlek fick tjejerna att börja röra på benen igen, många tog sig ordentligt i kragen efter första halvlek där vi var alldeles för stillastående i både anfall och försvar. Jag tor aldrig det har hänt att vi har gjort så lite poäng som i andra period där vi mäktar fram 5 p.

Nog med det negativa det positiva överväger helt klart när man lyckas vända ett sådan dålig start till något riktigt bra. Vi hade aldrig lyckats vända denna match om inte samtliga hade rannsakat sig själva och typ ”vad håller vi på med” efter första halvlek. Vi lyckades komma ifatt i tredje perioden där vi vinner med 14-6 och fjärde blir en en riktig rysare där Erika fick sista skottet men ringkant ut gjorde att förlängning blev en rysare.

Underläge hela förlängningen till sista min där vi gör 6 raka poäng. Linnea kvitterar, Alfrida gör en superbra och för matchen en avgörande attack och vi leder med 2. Direkt efter tar Emma bollen och gör poäng och även om Eskilstuna har sista sottet känns det då redan avgjort.

Första halvan av matchen är inte bra andra halvan är bra ibland riktigt bra. Att vinna idag är trots ett styrkebesked när många är slitna efter mycket matchande sista tiden. Det kommer att gå mycket upp och ner individuellt i år och så kommer det att se ut alla utvecklas olika.

Vi kommer fortsätta jobba massor med teknik i år och det är fortfarande grunden för att vi ska bli bättre basketspelare både som lag och individuellt. Bäst idag Towa som jag tycker är hennes bästa match för säsongen kanske inte rent basketmässigt men som sliter, slänger sig, ger inte upp och verkligen visar bra attityd ute på plan att dessutom göra 16 p framåt är riktigt bra.

Alla glimtar till då o då både i anfall och försvar under andra hälften av matchen som gör att vi kan vända en klar förlust till en imponerande seger. övriga poänggörare: Linnea 13, Erika 8, Emma 7, Adelina 5 och Alfrida 2