Det pigga morgongänget samlades kl 8 för att ta sig till Eskilstuna och premiärmatchen i Kuriren Cup (KC). När matchen startade fick vi se ett piggt gäng som var på spelhumör och som tog kommandot i matchen direkt.

Vi startade säsongen med en träningsperiod med egen teknik. Nu är vi inne i en period där vi tränar på hur vi vill röra oss i anfall. Det gäller nu att veta vilken roll man har på planen – guard eller forward.

Om vi vet vilken roll vi har så kan vi snabbt vända spelet. Några tar hand om bollen. Några springer iväg till andra korgen. Då gör vi det svårt för motståndaren för vi kan anfalla supersnabbt!

Basket är även sporten utan offside och utan målvakt. öppet mål hela matchen!
Spring till korgen och be om en passning så blir det lätta poäng.

Det här har inte gått så bra än på träning men idag på matcherna så hade pengen trillat ner. Plötsligt gick det riktigt otroligt kanonbra! Våra guards tog hand om inkast och start av anfall supersäkert och våra forwards hade eld i baken över till andra sidan.

Imponerande killar!

Resultatet blir att vi kan spela oss fram till mycket fler bra skottlägen än motståndarna. Fler bra skottlägen ger fler poäng på tavlan. Nu har vi en bra taktik för att spela om segern i våra matcher!

Vi har inte tränat på något försvar alls än så idag gick det bara på rena kämpatakter, men det var inte så bara det!  Vilket härligt ”go” vi hade i de två lagen. Inga sura miner bara in och köra järnet. Suveränt bra när vi kan göra så.

Vi fick även lära oss under matchens gång att försöka hålla en viss spelare i försvaret och inte följa efter bollen. Innan hemmamatcherna i december så ska vi hinna träna mer på det här.

Under dagens matcher har vi fått hjälp med statistik av er föräldrar vilket uppskattas jättemycket. Vi hade två st ”varmkorv-pris”. Flest assist vann en varm korv efter matchen. Om det dessutom var några spelare som lyckades med en äkta ”give ’n’ go” (väggspel med en lagkompis som ger poäng) så vann de varsin korv på det med. Många bra försök fick vi se innan de första lyckades. Det blev en lyckad ”give ’n’ go” i varje match.

Några saker jag speciellt vill minnas från idag
* Alla kämpade med bra humör hela tiden, inga sura miner
* Ni hade bra koll på om ni var guard eller forward
* Ni fick igång ett bra passningsspel och rörelser i anfall

Give ’n’ go-korven
Richard och Alexander

Assistkorven
Sebastian (5 st assist varav en på passning från halva plan direkt till layup)

Statistiken:

Assist Off. retur Def. retur Steals Poäng
Kaed 1 6 1 5 2
Omar 2 2 3 2
Richard 4 6 1 3 1
Sebastian 5 3 3 6 7
Erik 1 3 2 3 1
Alexander 2 1 4
Wiktor 2 4 1 1 7

PS. De vet hur man passar fram till poäng i Kolsva! 🙂

Bra kämpat killar!

Häng på och träna nu i veckan så tar vi nästa kliv framåt.