Konfirmation, gipsad arm, nageltrång och halsfluss var några saker som gjorde att vi verkligen fick slita ont i första omgången i Rm. Med den utgången gör vi det jättebra, visserligen förlorade vi alla fyra matcherna men visade att vi stundtals blixtrar till med lysande spel.

1:a matchen

Central-Ullvi 51-40

öppningsmatch mot förra årets cupvinnare i Göteborg. Ett rörligt anfall från deras sida där dom får många enkla poäng genom ett enkelt sscreenspel som vi inte lyckades komma under fund med förränn i fjärde kvarten. Själva gör vi en jättebra match förutom en svacka i tredje där dom rycker ifrån men kommer igen starkt i fjärde som vi vinner med 12-7. Tyvärr skadades hanna så pass att det blev gipsad arm och formodligen borta en månad.

Poäng: Linnea 11, Towa 7, Emma 7, Zhiyan 5, Adelina 5, Alfrida 4, Erika 3

2:a matchen

Lobas-Ullvi 45-41

Lobas har vi mött några gånger som resulterat med varsin vinst. Här urstartar vi med ett jättetempo som jag aldrig sett tjejerna göra. Våran förstaperiod är nog den bästa vi presterat hittills, ledning 23-9 i första. Tyvärr visade det sig i andra och tredje kvarten där vi inte orkade hålla tempot. ändå starkt att komma igen i fjärde och komma upp i lika 3 min kvar. Sen gör lobas 4 snabba och vi orkar inte komma ifatt.

Poäng: Towa 20, Emma 8, Linnea 8, Erika 3, Zhiyan 2

3:e matchen

Äli-Ullvi 54-36

Ett lag med massor av längd där vi helt enkelt inte orkade stå emot deras långa och fysiska tjejer som gjorde det riktigt bra under korgarna. Här börjar man att se att krafterna inte är detsamma som föregående dag. Det blir inte bättre av att Erika känner av halsen, Alfrida med sin nageltrång gör att vi endast är 6 kvar som går för fullt vilket innebär att många får ta ett tungt lass inne på plan. Att då ”bara” förlora med 18 är ändå bra.

Poäng: Towa 10, Emma 8, Adelina 7, Linnea 7, Zhiyan 4

4:e matchen

Karlstad-Ullvi 57-53

Ett Karlstad med 15 tjejer som kunnat växlat hela helgen med spelare gjorde att dom hade bra mycket piggare ben än oss. Som tränare ser man ganska tidigt att det här blir jobbigt och visst blev det jobbigt många enkla misstag och stillastående ben gör att vi inte alls orkar stå emot. Att då bara förlora med 4 är ändå imponerande av tjejerna.

Poäng: Emma 10, Erika 10, Zhiyan 8, Towa 8, Adelina 7, Linnea 7, Judith 2, Alfrida 1

Ska man summera helgens matcher och jämföra med dom andra lagen så är vi inte långt ifrån dom. Vi har inte 12 spelare att byta med och som är 1.80 som alla andra lag men vi har snabbheten och kan vi bara hålla oss ifrån skador och sjukdomar så kommer vi även att vinna någon match i Karlstad. Bra jobbat tjejer och tack för en bra baskethelg med mycket positiv energi trots förlusterna