Efter att förra säsongen förlorat två tuffa matcher mot Dalmasarna tog vi en gruvlig revansch idag.

Borlänge saknade duktige skytten Adam M. och hemmalaget saknade ”Foppa” och Dino. Med dessa två borta (ryggskada, influensa) behövde andra spelare kliva fram och fylla upp tomrummet. Vi startar med en lite kortare men kvickare för att kunna sätta hög bollpress och försöka få ett tidigt övertag i matchen.

Dem första minutrarna vill vi dock lite för mycket och för fort, 2-6 efter ca 4 min. Efter en timeout kommer vi ut och spelar mer avslappnat och gör ett liten ”minirun” (17-4) och perioden slutar 22-15.

Andra perioden gör vi direkt 8-2 och vi leder med 13p. Efter det känns det som det rosa protokollet är vårat, kanske inte så mycket p.g.a ledningen men på sättet vi spelar främst i försvar, 44-32 i halvtid.

I halvtid pratar vi om att fortsätta att spela högt försvar och få snabb bolltransport i anfallet.

Vi fortsätter nöter på i andra halvlek och det känns som alla som spelar idag är fokuserade på sin uppgift och presterar. Idag var det en riktig lag och försvarsseger, våra guards Abi, Andreas, Behrad och Jarryd spelar fantastiskt bollförsvar och gjorde livet surt för Dalmasarnas guards. Abi sköt också återigen med hög procent och Jarryd hade några ”omöjliga” assists.

Kevin, Abbas, ”Marre” och Johannes sliter återigen på och glimtar till ibland med fina individuella prestationer framåt. Jonathan gör sina första poäng i ”2an”, till lagkamraternas förtjusning:)..

Abi 24p, Jarryd 18, Johannes 13, Kevin 12, Abbas 9, Behrad 8, Anreas 4, Jonathan 2, ”Marre”, Richard.

Redan på Tisdag väntar tungviktarna A.E.K i Rinkeby, fokus boys!!