I en mycket svängig match lyckades vi slå dittills obesegrade Tensta efter en fantastisk sista period.

Förra året hade vi det tufft i Tenstahallen, med det i minnet så pratade vi om att vara förberedda även mentalt för uppgiften. Innan vi åkte hade vi en lätt skotträning i Ullvi för att ”väcka” kropparna. Efter ett antal skott, dusch och matintag satte vi oss i minibussen mot Västerort. Tyvärr blev aldrig Dino tillräckligt frisk för att kunna spela, så det var mycket muskler och rutin vi lämnade kvar i Västmanland.

Vi ser och agerar fokuserade och laddade inför uppkast och efter lite trevande spel från båda lagen lyckas vi ta en 7-poängsledning efter första kvarten(10-17).

I andra perioden börjar vi slarva och motståndarna gör 21-4 efter halva perioden (31-22), allt eftersom vaknar vi till och svarar med 2-12 och kan gå till paus med minsta möjliga ledning (33-34).

Tredje perioden börjar ungefär som den tidigare och efter slarv och obefintlig returtagning förlorar vi 3e med 9p, 8 ner inför sista.

Vi pratar om att vi ska fokusera på att göra saker rätt och enkelt och ”steppa” upp i försvaret. Vi kommer ut fokuserade och gör 2-24! efter bland annat 9 Abbaspoäng (61-75). Matchen är avgjord och vi tar årets första bortaseger. David var högprocentig och sköt oss tillbaka in i matchen. Abbas och Johannes gör båda en mycket bra andra halvlek, våra guards spelar bra bollförsvar trots lite knackigt skytte.

Segern i sig var extra skön då veckan kantats av sjukdomar och frånvaro. Nu har vi en träningsvecka framför oss att gå tillbaka och nöta på grunder i vårat anfall och framförallt försvar.

”Foppa” 21p, Abbas 17, Johannes 13, Kevin 7, Jarryd 7, Abi 6, Behrad 5, Mikael 3.