Grabbarna i Herrlaget stod för en bra insats ikväll mot Karlstad. Klicka för fler bilder.

Det tog tre minuter innan vi gör våra första poäng men efter det stod Dino ensam för 15 poäng redan i första kvarten!

I andra perioden fortsätter vi med aggressivt bollförsvar vilket tvingar värmlänningarna till svåra avslut och mycket turnovers, som vi utnyttjar med snabba enkla poäng i motståndarkorgen. Redan efter två perioder lyckas vi göra 52p vilket är vad vi gjorde totalt sist mot Västerås!

Vi pratar i halvtid att fortsätta spela försvar högt upp i banan och spela tillsammans framåt, vilket vi verkligen gör och vi leder ett tag med 77-48 i slutet på 3e kvarten. I det skedet går Karlstad över till en zon och vi blir lite stillastående och tappar vår aggressivitet i försvaret, 79-57 inför sista.

I sista perioden står motståndarna kvar i sin zon och vi tappar intensitet och fart vilket ofta är naturligt när man har en klar ledning och man börjar bli bekväm och tappar fokus, vilket vi gör. men vi lyckas ändå hålla de långa Värmlänningarna ifrån oss i poängprotokollet.

Idag hittade vi äntligen timing och rytm framåt vilket resulterar i hög skott%, det har tagit tid för killarna att hitta varandra men det kändes som det var ett klart steg framåt offensivt.

Defensivt spelar vi ofta bra och aggressivt fram tills skott går och då blir vi lite passiva vid returtagningsposition, vi behöver även kommunicera och reagera snabbare i våra roteringar.

Sammantaget en rätt bra insats där verkligen laget vann även om Abi och Dino gör livet lätt för mig som coach när deras skott sitter.

Nu måste vi tillsammans jobba för att få köpingborna att hitta till Kabbehallen på Lördagarna för det är grabbarna värda med det spelet de har visat på hemmaplan!

Nästa vecka väntar ännu en tuff match i form av Tensta som förra året piska oss x2, dags för ett trendbrott!

Abi 25p, Dino 21, Jarryd 13, Kevin 12, Johannes 7, Olle 7, David 7, Abbas 2, Marre, Miso.