Att åka till Katrineholm brukar alltid innebära tuffa och oftast jämna matcher, idag var det inget undantag och till slut orkade vi inte stå emot deras effektiva insidespel som gav många poäng.

Man ska kanske inte vara nöjd över en förlust men samtidigt måste man ta förluster som någonting positivt där man både som coach,spelare och lag ser vad man måste träna på. Idag kunde man se att många av Katrineholms poäng kom på insidespel. Då gäller det att vi lär oss något av det, det finns inget som heter ”dom är för långa”. Börjar vi resonera så är vi redan slagna på förhand och dom har redan ett försprång innan matchen börjar. Nu har vi inte tränat defence på länge men nu gälller det att backa ett steg och titta lite i backspegeln. Vad gör man om man blir screenad ? När och vem är hjälpsida? Har jag verkligen rätt försvarsställlning ? Det finns lite att fundera på men är övertygad om att  vi kommer att fixa det med tiden.

Anfallsmässigt ser det bra ut, vi tar många bra beslut men behöver fortsätta att jobba mycket med att göra allting lite fortare. I år får man inte den där extrasekunden man hade förra året, varje gång som man får bollen måste man vara ett hot annars lär sig motståndaren efter ett tag att henne ”släpper vi”.

Som helhet en jättebra match där alla gjorde sitt både på och utanför plan. Toppar idag Emma och Towa som alltid är ett orosmoment för motståndarna både framåt och bakåt. Dagens positiva attack går till Hanna som visade att träning lönar sig, en rotering och attack på korg som resulterade i 2 straffkast, det visar att det vi gör på träning tar vi med oss på match.

Noterbart från matchen: Katrineholm får 37 straffar hälften av dom är lagfoul vilket innebär att dom får chansen att göra hur många enkla poäng som helst.

Poäng: Towa 12, Emma 11, Maria 4, Hanna 4,Erika 4, Alfrida 2, Adelina 2, Zhian 2, Linnea 2