Ullvi BBK – Blackeberg 45 – 104

Ullvi BBK – Luleå BG 73 – 93

Ullvi BBK – Blackeberg 45 – 104


Ridå Ner

Megatorsk mot Blackeberg som vi i höstas förlorade mot först efter förlägning. Vi hade förhoppningar inför match att kunna hänga med så länge som möjligt för att i slutet kunna ha slagläge. Tyvärr var vi som paralyserade.

Vi börjar väldigt trevande med enkla missar i såväl offence och defence. Rörelsen i anfall är under all kritik och det blir lätt för Blackeberg att spela försvar på ett stillastående Köpingsgäng. Samtidigt ska det sägas att våra motståndare spelar ett variationsrikt anfallspel och agressivt försvarsspel som tvingar oss till turnovers. Tyvärr svänger aldrig matchbilden och vi blir överkörda med alldeles för stora siffror.

Svårt att lyfta fram någon men Behrad vågar ta kampen och tar bollen hårt till korgen och gör ca 2/3 av våra poäng.

– – –

Ullvi BBK – Luleå BG 73 – 93


Förlust men …

… skillnaden på hur vi genomför matchen ett dygn tidigare är enorm. Luleå hade tidigare under dagen slagit Blackeberg med 20p.

Vi hade pratat om hur viktigt det var att göra en bra match och inte kolla för mycket på tavlan. Vi kunde spela helt utan press och det är precis vad vi gör. Vi kommer snabbt upp i banan offensivt och kan tidigt komma till bra anfallspositioner. Passningarna kom idag i rätt läge vilket resulterar i att vi hittar rytm framåt och kan skjuta i några bollar.

Vi hittar snabbare positioner i transition defence som vi annars ofta har problem med. Nu blev det förlust ändå men för oss kändes det nästan som en seger framförallt om man jämför med hur vi såg ut mot Blackeberg, Luleå BG är en av favoriterna att vinna hela U18-SM.

Johannes, Kevin, Abbas, Andreas, Behrad och Olle ska ha extra beröm i denna match. Nästa match för U18 laget är nu på lördag mot Örebro kl 13 i idrottshuset och då är det dax för en seger.

MvH Giotti