Temat för dagen mot NBBF 96 var snabba uppspel. Spela bra försvar, få tag i returen och så full fart åt andra hållet. Vi fick stundtals riktigt bra fart på kanterna.

Periodsiffror: 17-28, 8-20, 14-20, 13-14

52 insläppta är för mycket mot 96-motstånd. Norrköpingskillarna är välskolade och spelar man försvar i ”bekvämlighetsområdet” så screenar de loss varandra för fria skott trots att de är yngre. Och skjuta har de alltid varit bra på i Norrköping.

Leonit visade vägen idag på våra snabba uppspel. Bra reaktionsförmåga och vi fick se ett par mycket snygga ”fast break”. Behnam och Johannes var bra på att hämta bollen och snabbt få den vidare till nästa spelare. Det var säkert fler i laget som fick en del ”aha-upplevelser”. Springer man så får man läge att göra mål.

även om det inte blir mål varje gång så gör det ändå att vi kan springa in i vårt vanliga anfall – svårare att spela försvar på.

Försvarsmässigt så fick Nikko påminna laget idag om hur vi blockerar ut. Anton är också mycket bra på de här kampsituationerna. Vi kan inte få särskilt många snabba uppspel om vi glömmer bort att säkra returerna. Men kom även ihåg att det går att vända spelet snabbt även efter insläppt poäng.

Poäng:
Johannes 2
Behnam 16
Steavan 2
Nikko 12
Leo 2
Mikael 11
Sebastian 8
Anton 2
William 13
Bartosz 14