Grattis Åke och juniorkillar till en fenomenal insats i Bravo Basket Cup! Att ta silverplatsen vid första försöket är en otrolig bedrift. Mer info om matcherna inne i nyheten.

Final: Ullvi BBK – Täby 45 – 51

Det blev en final helt i publikens smak. Ullvi leder i början med 11-6, då rycket kommer från Täby då de gick ikapp och förbi med en ledning på 17 – 30 i paus. I det läget såg det onekligen mörkt ut och Täby hade tagit alldeles för många enkla returer under vår korg samt att vi missat en del öppna skott. Förhoppningen låg i att grabbarna skulle fortsätta att kämpa och fokusera sig på att täppa till under vår korg samt att fortsätta spela som ett lag. Det gjorde vårat härliga Ullvilag, de knappade in minut för minut och med 2 minuter kvar så ligger vi under med 2p och vi får ett bra läge att sätta en trea men bollen ville inte i. Detta resulterade i att Täby kunde göra 2p till i nästa anfall och vi fick jaga och chansa för att komma ikapp. Det lyckades inte utan vi fick se oss besegrade denna gång.

Trots allt så har grabbarna med Åke i spetsen gjort en kanonfin turnering. GRATTIS!!


Gruppspelsmatcher PU92/93 Bravo Cup

NUBF – Ullvi 49 – 53

Grabbarna gör en bra insats och tar ledningen från start. En ledning som är som störst med 10p. NUBF får man däremot aldrig räkna bort och de kom ikapp när det återstod fyra minuter av matchen men grabbarna spelade då grymt försvar och kunde hålla undan dem från vår korg. Försvaret låg bakom att vi fick denna härliga start på turneringen. Offensivt fungerade även trepoängsskyttet bra, detta då vi även använder oss av insidespel vilket resulterar i att vi får tid för skott då deras försvar trycks in mot korgen.

Ullvi – Täby 47 – 43

Grabbarna vann ytterligare en hård match och står som klara gruppsegrare!

Spelarna tar ansvar och nöter på och lyckas spela som ett lag. Försvaret ger utdelning återigen vilket medför en hel del snabba uppspel. Enkla poäng men även en del missar som om vi hade satt dem så hade vi haft en betryggande ledning matchen igenom. Grattis till gruppsegern…….. ( Första laget i Ullvis historia på en cup! )

Semifinal spelas lördag kväll.

Ullvi – Tensta 38 – 53

Ett Ullvi lag som inte var på tå precis, fick se sig besegrade av ett motiverat Tensta som vid vinst fortfarande hade chans på slutspel. Här visas att ett motiverat lag slår ett på förhand tippat lagt.

Nej, grabbarna får ladda på ordentligt till semifinalen mot Polisen BBK då de slog ut Solna Vikings med 47-45.

Matchen spelas kl 18.00 i Tensta ( alla som befinner sig i stockholm med Köpings anknytning kom dit och heja!!)

Lör 18.00 Semifinal Ullvi – Polisen BBK  44-40

Efter en storartad match så vinner Ullvi mot Polisen BBK med 44 – 40

Matchen började med ett övertag för Polisen som hade en ledning i början med 11p som mest. Grabbarna kämpade sig ikapp och förbi men Polisen gav inte upp utan lagen följdes åt med att båda lagen växlade i poängöverläge. Tillslut tog Ullvi det längsta stråt och lyckades vinna med 4p.

I finalen  ställs man mot Täby vit som var i samma grupp som Ullvi, en match där vi vann med 47 – 43. Nu är det ny match samt att det har hänt en del på skadefronten. Johannes Cederblad är knäskadad vilket han för övrigt drog på sig mot Täby i tredje perioden. Johannes är vår stora spelare och gjort stor nytta under korgarna. Ullvi spelar ett lagspel som har fungerat bra vilket medför att om nyckelspelare blir skadade så behöver det inte bli alltför synbart, samt att det finns andra i laget som då har klivit fram på inside positionerna.