Dags igen för säsongsavslutning i Göteborg. För att vi ska få så roligt som möjligt tillsammans så är det viktigt att alla läser den här information. Klicka in på läs mer nedan.

Bussen till Göteborg

Datum: ons 20 maj

Plats: Hotell Scheele

Avresa 16.00

Kvällsmat: vi stannar efter vägen
och äter ca 18.30.

Var på plats i god tid innan för packning.

OBS! Inga nötter, chips, popcorn eller liknande på bussen. Dels på grund av städningen men vi har även nötallergiker med oss på resan.

Här kommer tips, råd och regler inför resan

BURåSSKOLAN – bild från hitta.se 3D-bild. Den fina basketplanen på asfalt mitt framför ingången. Vi hoppas på mycket sol å shoot outs på gården.

Spelprogram
Det delas ut en cuptidning till alla lag. Spelprogrammet i tidningen trycktes förra veckan så de ändringar som gjorts sedan dess finns inte med där. Arrangören meddelar att det bästa är att kolla spelschemat på internet.

Spelregler
Här kan man läsa spelreglerna. En viktig grej att känna till är att man kan byta fritt vid varje avblåsning. Man behöver alltså inte begära byte hos sekretariatet.

Cupkortet = en värdehandling
Utan cupkort ingen mat eller gratis resor. Om någon tappar bort sitt cupkort så kan inte föreningen betala för ett nytt. Om ni ungdomar inte vill ha ansvar för era kort så be någon vuxen ha hand om det åt er.

Planera måltiderna
Kolla igenom spelschemat och planera när ni äter lunch och när ni äter något lättare t ex frukt. Om det kör ihop sig med att hinna till matsalen mellan matcherna så kan man få maten utkörd till hallen, men då måste man säga till i god tid innan.

Håll fötterna torra
Gå inte omkring med samma strumpor och skor en hel dag. Byt strumpor efter varje match. Ta gärna med ett par sommartofflor att gå i mellan matcherna. Slarvar man med fötterna är det stor risk att man får fotblåsor i slutet av turneringen.

Vattenflaska
Märk din personliga flaska med stora svarta bokstäver så är den inte lika rolig att stjäla.

Luftmadrass och sovsäck gäller
Ta ej med tältsängar. Det får vi inte plats med i bussen.

Bollar
Eftersom det är samma boendeplats som förra året så vet vi nu att Buråsskolan har en fin basketplan (som ni ser ovan). Ta med en egen utomhusboll. Vi kan inte använda klubbens matchbollar utomhus.

Overall
Det är inte säkert det blir dusch efter alla matcher. Ta med en sportoverall så ni håller värmen mellan matcherna. Och mycket strumpor.

Värdesaker
Under hela vistelsen i Göteborg. Lämna aldrig något i omklädningsrummen.

Sova i sovsal
En viktig regel när man är många som ska sova ihop är att vara tyst när ledarna säger till om tystnad. Om man har svårt att somna får man ligga tyst och vila bara. Ingen musik är tillåten när vi ska sova. I en tyst sal så hörs det hur lågt man än spelar i sina lurar.

Ytterdörrar i skolan
Det är absolut förbjudet att ställa upp ytterdörrar i skolan där vi bor. De dörrarna ska vara låsta för att vi ska sova säkert. Om man öppnar dörren för en kompis så slinker det in några till som inte alls var några kompisar. Vi fick se förra året vad som hände när några tjejer i en annan klubb ställt upp ytterdörren …

Göteborg är inte Köping
Det är en mycket stor stad med massor med människor vi inte känner. Om ni hamnar i någon konfliktsituation så gå direkt därifrån och sök upp er ledare. Gå inte in i konflikt med okända människor. Gå inte och skylta öppet med plånbok, mobiler eller ipodar.

Mobilnummer till ledarna
Lägg in nummer till ALLA ledarna i era telefoner. Det kan vara tryggt att veta att man kan få tag i någon vuxen om något skulle hända. Vi kan fixa det på bussen.

Gruppens vilja råder
Om laget ska gå och äta lunch så gör vi det alla tillsammans även om man är trött, inte är hungrig osv.

Dina ledare
På en sån här resa är alla klubbens ledare din ledare. Vi ledare hjälps åt att sköta om er alla.

Våra regler
Den som har mycket svårt för att följa de regler vi ledare har satt upp för resan kan i värsta fall få resa hem i förväg. Det har aldrig hänt i Ullvi Baskets historia att vi skickat hem någon spelare (och det ska inte hända i år igen). Men det är superviktigt att ni ungdomar förstår att om vi ledare inte tycker att vi klarar uppgiften att ta hand om er på bästa sätt så är det i värsta fall hemresa till föräldrarna som får gälla.

Sist men inte minst …
Vi ska självklart ha roligt på resan men det betyder inte att vi ska strunta i våra matcher. Vi går t ex inte på Liseberg mellan två matcher. Det är sämsta tänkbara uppladdning för match nr 2. Vi går inte på disco sent på kvällen om vi har tidig morgonmatch dagen efter.

Försök ha så roligt ni bara kan när ni spelar match, och det får vi om vi förbereder oss med mat och sömn. Försök även ha så roligt ni bara kan när ni hänger uppåner å snurrar på Liseberg och äter sockervadd. Men vi kan inte göra de här grejerna bra samtidigt som ni säkert förstår.

 

 

Lycka till ungdomar och kom ihåg … Ullvi Basket kämpar alltid!