Ullvi Basket – Haga Haninge 18 – 35
Karlskoga – Ullvi Basket 25 – 32
Ullvi Basket – Bälinge 26 – 41

– – –

B-Kvartsfinal
Ullvi Basket – Hallsta 47 – 15

B-Semifinal
Ullvi Basket – Västerås Basket 26-43


Match 1
Ullvi Basket – Haga Haninge 18 – 35

Vi startar otroligt bra med en härlig intensitet. Haga tvingas ta första timeouten när vi leder med  ett par poäng efter 7-8 min spel. Efter det spelar Haga mycket zonförsvar i matchen och vi glömmer bort vad vi vill göra då. Passa bollen vidare tills zonen hamnat ett steg efter och då skjuter vi. Nu står vi och håller i bollen eller börjar studsa. Vill vi studsa mot en zon så är det för att kraftfullt attackera hålet mellan två spelare.

Sammanfattning. väldigt bra match där vi hängde i och försökte spela på nästa nivå. Haga Haninge var i final i Billys Cup förra året.

Klicka för större bild 👍


Match 2
Karlskoga – Ullvi Basket 25 – 32

Vi startar bra och går upp i en 10-poängsledning. Sen tappar vi skärpan och låter Karlskoga komma tillbaka i matchen. Det blir väldigt tajt i slutet. Vi har svårt med tålamod i anfall. Vi bryter alla spel vi har och får aldrig känna att de funkar. Det ändrade sig när vi som mest behövde det. William och Sebastian hade rätt teknik och tålamod och levererade de helt avgörande spelen i slutet av matchen. Båda två stannade på 7 poäng var.

Karlskoga hade en spelare som var mycket målfarlig. Han hade 4 foul och satt mycket men kom in igen i slutet av matchen och gjorde direkt två poäng. Dejan fick i uppdrag att ta bort alla passningar till honom och gjorde det mycket bra. Bra kämpat Dejan!

Våra guards var bra på att sätta upp spelet på vänster sida som vi pratat om.

High 5 till Göran för bilderna.


Match 3
Ullvi Basket – Bälinge 26 – 41

Vi får inte mycket att fungera som tänkt i den här matchen. Men jag tror vi lärde oss en hel del bl a om anfall mot zon. Vi har ingen panik att göra mål på en gång. Se bara till att få igång passningsspelet och att inte vara i passningsskugga när vi börjar spela runt bollen. Vill zonförsvaret börja hugga efter passningar kan vi finta pass och attackera hålet eller svinga bollen åt andra sidan. Vi ska också tänka på att skjuta bollen när vi får bra skottläge och inte leta något ännu bättre. öppna skott tar vi mot en zon.


B: Kvartsfinal

Ullvi Basket – Hallsta 47 – 15

Vilken match och vilket spel! Killarna kämpar och är med och hjälper varandra i försvaret. Vi byter anfallsspel flera gånger och alla är med på noterna. Killarna är noga med detaljerna som gör att spelet kan flyta. Mikael och Sebbe tar bra beslut inside.

Killarna kör sina cuts stenhårt och vi får se ett varierat anfallsspel där killarna har tålamod och läser vad som är bäst för stunden. Speciellt Dejans spel på kanten måste vi nämna. Flera klockrena assistpassningar men sen plötsligt ”boom!” en attack för vänster layup när försvaret sover. Jag gillade även Johannes när han lurade sin försvarare för att hämta passning. Det är basket på nästa nivå. William och Sebastian fortsätter ha bra screenspel ihop.

Imorgon kör på vi på samma sätt. Om vi kämpat är vi nöjda hur det än går i matchen. Bra killar!

– – –

B: Semifinal

Ullvi Basket – Västerås Basket 26-43

Vi gör en mycket bra match mot ett större och äldre Västerås. I början är vi lite avvaktande i försvarspelet runt egen korg men efter några minuters spel helt jämn kamp om bollarna. Bartosz får högsta betyg för dagens match och fick även beröm av Västerås coacher.

Det som känns lite tråkigt idag är att det här var första matchen vi möter en helplanspress där vi spelar vårt intränade spel och slår pressen. Men vad gör vi nästa gång? Då väljer guards plötsligt dribbling igen och blir dubblade och gör turnovers?

Nu har vi sett det här i så många matcher där vi möter press så det är ingen hemlighet längre vad som händer i hörnet efter mittlinjen. Vi ser även idag att vi får fria lägen när vi gör rätt så varför försöker vi inte göra rätt varje gång? Det här är nyckeln för att nå till nästa nivå killar.

Det tråkigaste med den här matchen är att guards väljer att frångå spelet mot press, dribblar in i dubblingar och gör turnoovers och sen skyller på någon annan på planen. Hur tänker vi då? Det är som att jag som coach missar att skottklockan tar slut och skyller på … Sapko! Det är helt ok att göra fel men att sen skylla på någon annan det är fel nr 2, och det är inte ok. ”Sorry, mitt fel” säger vi bara sen försök bättre nästa gång.

När vi tillsammans väljer att spela vårt spel mot press så lyfter vi till nästa nivå. Det är väldigt nära och helt inom räckhåll. Om ni pojkar vill ta er dit som gäller det att vilja göra det vi tränat på. Där hittar vi tryggheten på plan även under press.

– – –

Just nu pratar vi för mycket om hur olika lag ska vara att möta. Det gäller coacher, spelare och föräldrar. Vi behöver ändra vårt upplägg för att få gladare basketspelare:

  1. Vi möter alltid bra motståndare. Vi behöver inte fundera på det här alls.
  2. Men vi är också bra! Det här glömmer vi för ofta.
  3. Ullvi Basket kämpar alltid

Vi ska ta med oss det vi lärt oss i Billys Cup och i Göteborg blir det ännu bättre. Kör hårt Ullvi Basket P-94/95!