Katrineholm – Ullvi Basket 31-18
Akropol – Ullvi Basket 21-18
Ullvi Basket – Uppsala 30-4
Ullvi Basket – Täby 18-16

– – –

B-Kvartsfinal
Ullvi Basket – Brahe 27-8

B-Semifinal
Ullvi Basket – Högsbo 14-12 (efter sista målet vinner)

B-FINAL
Ullvi Basket – Stenungssund 29-12

Efter sju matcher där många matcher var riktigt täta, står vi som segrare i Billys Cups B-slutspel efter riktigt imponerande lördags och söndagsspel. Under fredagspasset hade vi två förlustmatcher där vi var lite ringrostiga efter att inte spelat matcher på en månad, trots det tycker jag vi gör en godkänd insats mot Katrineholm.

Mot Akropol blev det mer fokus på domare och motståndare än vad vi skulle göra själva. Jag själv skulle aldrig låta mina spelare bete sig så som motståndarna gjorde under matchen. När man sedan gör efterslänger och använder ”fula” ord är det svårt att inte tappa kontrollen, även jag.

Tyvärr tappar vi A-slutspel här ska det visa sig längre fram. Vi pratade om det efter matchen hur viktigt det är att var fokuserade på vad vi ska göra och inte på vad motståndarna säger och gör. När vi som lag lägger fokus på annat blir det lätt att vi tappar vårt eget spel.

Första matchen på lördagen kändes som en nyckelmatch efter att förlorat under fredagen. Det blev en klar vinst och självförtroendet kom tillbaka, följdes upp med en tät match mot Täby där vi lyckades hålla undan med två poäng. En viktig seger då vi ville slippa åttondelsfinalen på kvällen.

Rysardagen (söndagen) börjar vi med kvartsfinalmatch mot Brahe där vi tidigt tog kommandot och kunde ganska lätt vinna. Semifinalen blev en riktig rysare där vi hade en halvlek var. Det var lite poäng med två lag som verkligen spelade bra defence. Efter ledning i paus med 7-1 så kom Högsbo ifatt och ledningen växlade hela tiden. Med 54 sek ligger vi under med 1 p när Erika får två straffar och iskallt lägger i sista kastet.

Det höll sig matchen ut och nu skulle avgörandet ske genom ”sudden”. Vi fick chansen först men missade, Högsbo kontrade och fick ett skott ringkant ut. I andra anfallet för vår del kom avgörandet när Emma Forsell attackerade mot korgen och lade lätt bollen i korgen. Stort kramkalas bröt ut och finalen var säkrad.

Finalmatchen blev inte riktigt den match man kunde tro, tät och jämn utan vi drog ifrån tidigt och kunde kontrollera hela matchen. Som så många gånger förr är det försvaret som är vår starka sida där vi hela tiden vill trötta ut motståndarna. På träningarna fram till Göteborg ska vi lägga ner mycket träning med anfallsövningar som gör att vi höjer oss ett ytterligare en nivå.

Sammanfattningsvis är det bara att konstatera att samtliga spelare gör fantastiska insatser ute på plan där det viktigaste är att ha roligt. Inte många lag kan spela runt med 9 tjejer som får spela lika mycket och vinna 5 matcher av sju. Härligt kämpat tjejer nu ser vi fram mot Göteborg. Ett stort tack till alla föräldrar som har ställt upp med skjutsar och publikstöd under helgen. Utan er skulle det inte fungera att åka på cuper.

Bilder från prisutdelningen