Vår hemmamatch spelades i Motala. Det blev tidig avfärd, lång resa och kort uppvärmning men kl. 10.15 var Ullvikillarna redo att lira. Vi gör en riktigt bra match och någon trötthet syntes inte.

Periodsiffror
19-3, 16-9, 16-4, 24-9

Idag hade vi 9 killar som verkligen var redo att lira och hela gänget har gjort en mycket bra match.

Vi blir fler och fler som spelar bra försvar på bollen där det handlar om att flytta fötterna och inte använda händerna. Idag var det Anton som visade rätt takter och var snabb att reagera i fötterna.

I anfallsspelet fick vi äntligen se möjligheterna med screenspelet vi tränat på. Johannes visade bl a hur man kunde attackera korgen på olika sätt från screenen. Tänk bara på att använda en låg teknik om ni vill attackera så håller vi bort stegfelen.

Alla blockerar ut idag i försvaret utan att vi pratat om det innan. Jättebra killar!

Det enda som inte funkade idag var layups. Vi brände säker 20-30 poäng rakt under korgen.

Matchens grej 1

Niko som startar ett anfall med tidig passning läste sen försvaret och använde farten han redan hade till en stark cut på korgen. Sen en perfekt stenhård passning tillbaka (minns inte vem som passade) för enkel layup.

Matchens grej 2

Anton får en passning mitt på plan och ser i ögonvrån att vi har en fri spelare längre fram och trycker blixtsnabbt bollen vidare utan någon onödig studs. Snyggt!

Poäng
Johannes 10
Niko 10
Leo 4
Dejan 10
Mikael 6
Sebbe 17
Bartosz 18

Returer
Anton 1
Bartosz 6
Dejan 7
Johannes 1
Leo 2
Micke 9
Niko 5
Sebbe 13

Steals
Anton 3
Bartosz 7
Dejan 6
Johannes 1
Leo 3
Micke 3
Niko 5
Sebbe 3

Assist

Adam 1
Anton 3
Bartosz 2
Dejan 6
Johannes 3
Leo 2
Micke 2
Niko 2
Sebbe 1