Mycket tät match där Ullvi kopplade greppet i mitten på andra perioden. Då bytte Dolphins till zonförsvar och vi tappade momentum totalt…

Periodsiffrror

9-8, 19-10, 20-4, 18-24

Första perioden var det kamp om vem som skulle ta täten i poängprotokollet. Båda lagen har chanser men det är mycket ring och ut. Helt jämnt 9-8 efter första.

I andra perioden tar Ullvi greppet om matchen och segar sig förbi till 11-14 efter 5 min spel. Då byter Dolphins till ett zonförsvar och det är god natt och adjö för vår del. Vi får inte igång zon-anfallet vilket ger svåra skott och snabba uppspel för Dolphins. De rycker till en 10 p-ledning till pausen 28-18.

Vi använder pausvilan till att prata igenom hur vi vill spela mot zonen men det blir ingen skillnad alls på planen. Sebastian gör sina rörelser rätt men för övrigt ser det mest väldigt låst och stelt ut. Matchen rinner oss ur händerna här…

Dolphins spelar zon resten av matchen och i slutet av period 4 börjar vi få snurr på bollen mot zonen och hittar plötsligt fina skottlägen precis som tänkt. Det tar vi med oss från den här matchen.

Det här var första besöket i Stadium Arena och det visade sig att de har problem med byggdamm så golvet var riktigt halt. Lika för båda lagen naturligtvis men vi fick svårt att spela vårt pressande försvar. Bartosz hade ungefär 1 minut på golvet per foul så där tappade vi en viktig försvarare.

Alla har kämpat fint i försvar idag och vi visade att vi tog greppet man mot man, så vi har inte gjort någon dålig match. Anfallet mot zon funkade bra i hemmamatchen mot samma motståndare så vi vet att vi kan bättre.

Extra beröm till Sebastian för bra initiativ mot zonen och till Johannes som var klockren på de skottlägen som erbjöds utifrån.

Poäng
Johannes 4
Mikael 4
Behnam 5
Niko 2
Hampus 9
Sebastian 13
Dejan 3
William 6