Segern idag tog vi på att vi var lite bättre i grundtekniken men vårt lagspel framåt och bakåt glimtade bara till korta stunder.

Periodsiffror
17-16, 20-23, 16-10, 8-7

Som ungdomscoach får man räkna med att det man ger beröm för en match glöms bort helt i nästa match. Idag var en sån match där vi fick påminna alla spelare om allt vi vill göra.

Våra största bekymmer i anfall är att vi:
* joggar till nästa position
* bara screenar luft
* fel teknik på forwardplats (som vi tränat på hela vecka och som sett jättebra ut då!)

De här sakerna tillsammans gör att vi aldrig får något självklart skottval. Svårare skott ger fler missar och det ger i sin tur fler snabba uppspel på vår korg.

Våra största bekymmer i försvaret idag:
* Vi har inte hoppat med boll
* Vi är inte vända åt rätt håll så vi ser var bollen kommer
* Vi har inte rätt försvar på den som dribblar bollen
* Inga utblockeringar alls

Dessa saker tillsammans gör att motståndaren kan passa bollen hur de vill och då får de alltid fram ett bra skott. Om de missar kan de ta retur och fortsätta. Vid en sekvens i första halvlek hade motståndarna 5 passningar i rad utan någon screen ivägen för oss. Därefter tog de 5 anfallsreturer i samma anfall…

Vi får konstatera att vi kan otroligt mycket bättre. Bra gjort att ta hem segern trots att inget funkade på plan som vi vill. Vi hade en sekvens i andra perioden där vi hamnar mer rätt i våra positioner och det gav oss de steals som behövdes för att ta segern.

Mitt bästa coachtips för stunden blir att ni ger er ut i solen.

Vi är alla lite trötta i huvudet den här tiden på året när det varit mörkt länge. Som ni kanske sett ute så är de första vårtecknen på gång. Så ut i solen och njut av att vinter är på väg bort. Solen ger vitaminer och gör oss pigga.


Poäng

William 21
Steavan 4
Behnam 22
Leo 2
Dejan 12