Det spelar inte så stor roll om vi vinner eller förlorar men när vi spelar halvhjärtat så står vi still i utvecklingen, eller till och med går bakåt, för vi luras att tro att halv fart funkar. När vi steppade upp i matchen och hämtar självförtroende i försvaret så lossnar det även direkt i anfallet.

Periodsiffror
13-9, 17-8, 18-14, 10-8

Oj så trögstartat det var denna morgon …

Idag fanns chansen för någon att kliva fram som nästa Bartosz men ingen tog vara på den riktigt. Jag brukar starta med Bartosz för jag vet han kämpar direkt från start och han sätter bra press på bollen. Då följer resten av laget efter med bra försvar. Den typen av spelare brukar vi kalla för tändstift. Idag var det dessvärre för många fuktiga tändstift i Ullvimotorn.

Det är viktigt för vår utveckling att vi alltid kämpar på rätt sätt i försvar. Det ger oss det självförtroende vi behöver för att spela bra anfall på andra sidan.

Positivt i matchen

* Behnam och Dejans dubblingar

* Mikaels utblockeringar och egna initiativ i anfall

* Nikos försvar som väckte laget

* Sebastians returer

* Williams spin dribble och sen layup på andra sidan

Det här måste vi jobba mer med

* Vända spelet
När det blir vår boll har vi 3-4 sekunder på oss att testa om det andra laget hunnit hem med sitt försvar. Guards vill pusha bollen framåt och direkt släppa den vidare med snabba pass. Forwards vill vara spelbara FRAMFöR bollen och på plats tidigt. Det är alltid ”öppen kasse” i basket så det vill vi alltid försöka utnyttja.

* Anfallsspelet.
Plötsligt gör vi rätt och sen har vi en lång rad anfall där vi inte gör rätt. Tiden då man kan lära sig spelet på match håller på att ta slut när slutspel och cuper nu närmar sig. Då vill vi spela vår bästa basket för den här säsongen. Eftersom spelet bygger på att alla 5 gör rätt så räcker det med att 1 gör fel så blir det fel för alla andra. Det har vi inte råd med när vi ska tävla om medaljerna.

Nyckelordet är kommunikation. Vi behöver prata hela tiden på planen. Ingenting kan ändra sig när vi är tysta.

Stats

Assist Returer Steals
Poäng
Hampus 3 3 3 8
Behnam
1 2 1 10
Niko
5 6 7 4
Dejan 3 3 1 13
Anton 1 2
William 3 4 3 6
Adam 1
Mikael 7  1 10
Steavan  1  2 2
Sebastian 1 10 4 5
Leonit 4 2

Träning på lovet i BHH

Mån 18.00

Ons ! 20.00