Vi fick bara 5 min uppvärmning på hallgolvet p g a förlängning i matchen före. Det blev träning på att spela bortamatch med lite sämre förberedelser.

Periodsiffror

11-15, 5-26, 7-24, 11-18

Så vi fick kämpa oss in i matchen och det tog hela första perioden innan vi började göra rätt saker på planen. Med tanke på den korta uppvärmningen så bytte vi med femmor för att så många som möjligt chansen att komma in i matchen. Men det kan ta lite längre att hitta rytmen i en match om man byter så.

I andra perioden börjar försvaret komma igång och vi fick springa i en del enkla poäng. Anfallspelet 5 – 5 fortfarande struligt. Vi testar dubblingar på guards och fick bra träning på det. Dejan hade bra tajming och dök upp som gubben i lådan och stängde vägen flera gånger. Här handlar det även om att våga. Plötsligt kommer situationen då man ska lämna sin spelare och jaga och dubbla. Det kan kännas lite ovant i början att lämna en spelare men det är våga vinn som gäller. Lagkamraterna får rotera och täcka upp.

I tredje och fjärde har vi fint försvar och får även möte en halvplans zonpress men den löste vi bra med Johannes och Behnam som turades om att vara point. Här handlade det om att ha is i magen och läsa planen och inte dribbla in i pressen. Kom ihåg när ni hämtar en passning mot en press att inte stanna förrän händerna håller i bollen. Det jagar ofta en försvarare bakom och om man stannar och väntar på bollen så är passen bruten.

5-5 spelet kom igång fint i andra halvlek där bollen går runt och vi läser när vi kan bryta för attacker. Kom ihåg att stanna någon sekund och visa er för bollen. Får man ingen passning så spela nästa läge. Jobba med bredd och djup och tydliga tempoväxlingar/cuts. Vänta, sen hård cut. Ny väntan, sen hård cut. Inte bli för ivrig så man börjar småröra sig för tidigt.

Vi behöver träna mer på att låta fötterna göra jobbet i försvaret. När vi börjar få press på motståndaren så vill vi gärna börja hugga mer med armarna i iver att få tag i bollen. Låt bara klockan, sidlinjerna och domaren göra jobbet åt oss så behöver vi inte dra de där onödiga foulsen. I en jämn match kan det bli avgörande att man skänker för många straffkast åt andra laget. Allt vi gör med armarna är bara till fördel för motståndaren.

Johannes bra guardspel och bra försvar. Börjar hitta rätt mer å mer i försvaret på boll.

Anton bra fart på fötterna i snabba uppspelen. Gör många rätt saker och otur att inte fler lägen gav poäng.

Niko tar ansvar på planen. Löser många situationer bara genom att agera och ropa efter bollen.

Dejan bra beslut i pressen och snabba fötter. Kunde gjort 8-10 poäng till men var inte kompis med plankan i Linghallen.

Hampus poängbäst utan att tvinga fram skottlägen. Det brukar bli hög skottprocent om man bara spelar på och låter skotten komma till en.

Stevan en frisk fläkt som kämpar och får i bollarna när lägena kommer.

Behnam börjar bli jobbig att möta för motståndarna. Blixtsnabba fötter ger bra press på bollen och i snabba uppspelen kan ha både göra mål och spela fram en friare lagkamrat. Svårtstoppat!

Mikael bra match och bollarna börjar trilla i korgen.

Sebastian utfoulad tidigt p g a lite olyckliga omständigheter. Han fick två foul som egentligen hörde till en annan spelare. Men trots lite speltid 6 poäng och 6 returer!

Bartosz hade lite kämpigt idag och jag tror han redan var på väg på sportlov i Polen i tankarna…

Leonit jobbade fint med dubblingar och läser lägena blixtsnabbt när de kommer. Säker skotteknik.

Bra match killar. Vi fortsätter träna på samma saker imorgon.

Stats

Assist Returer Steals
Poäng
Johannes 4 1 1 6
Hampus 3 6 6 20
Behnam
2 3 4 10
Niko
1 6 4
Dejan 1 6 3 15
Anton 3
William 4 3 2 6
Bartosz 3 1
Mikael 1 3 10
Steavan 4