Härligt att se den kamp som vi visar upp på planen mot Eskilstunas äldre lag. Att hålla ett 93/94-lag på så låga siffror när tre av våra egna 94:or inte var med och dessutom vinna tredje perioden är im-po-ne-ran-de. Vi behövde för mycket tid på oss i början av matchen för att hitta vårt anfall mot zon men det blev nyttig träning inför kommande matcher.

Periodsiffror
13-4, 10-6, 15-16, 10-4

Jag är mycket imponerad av det försvarsspel som killarna visade idag. Det skiljer i storlek på nästan alla positioner matchen igenom då vi är 95:or + några 94:or. Eskilstuna är 94.or med tre 93:or men vi kämpar på ändå. Bra stress på guards, vi jobbar bort passningar och vi kämpar till oss returer. På det här sättet ger vi oss själva chansen att lyckas.

I anfall hade vi kämpigt, speciellt i första perioden. Vi hade svårt att se om motståndarna spelade man-man eller zonförsvar och blev stressade och tog många svåra skottval. Nu blev det en passning och skott direkt en stor del av första perioden. Mot ett zonspelande lag är det som att ge det andra laget en kontring åt andra hållet. Om vi inte spelat igenom zonanfallet så står deras spelare runt korgen och vi står utanför. Vem tar returen då?

Så vi hade lite kämpigt att göra poäng men såg till att de äldre motståndarna fick kämpigt att göra mål de också.

Bra match killar!

Stats

Assist Returer Steals
Poäng
Johannes 1
Behnam 2 1 6
Niko 1 8 2 2
Leo 1 1 3
Anton 2 1
Sebastian 9 1 3
Dejan 3 2 12
Adam 1
William 1 1 1
Bartosz  1 1 4