Då blev det vår tur att möta ett äldre lag för första gången i den här serien. Eskilstuna kom till match med ett lag 93:or och Ullvikillarna som är födda 94/95 tog sig an den här utmaningen på bästa sätt. Det var bra kamp på planen hela matchen och vi får vissa stunder riktigt bra press på motståndarna.

Periodsiffror

9-19, 15-23, 7-18, 11-22

Vi hinner inte med hem i alla spelvändningar men sett till hela matchen mycket bra försvar. Vi tar rätt positioner och vi hjälper varandra. Utblockeringarna såg också bra ut i många situationer även om det klickade några gånger. Mikael visade vägen när han höll rent runt korgen i matchöppningen.

Anfallsspelet fungerar riktigt bra med tanke på motståndet. Vi pratade innan matchen om att det var superviktigt mot äldre motstånd att vara tydlig och kraftfull i sina rörelser så det blir lätt att passa bollen. Det tog killarna till sig och då kunde vi spela vårt spel trots att motståndaren är längre och större.

Extra plus i kanten för Williams guardspel idag. Vi fick foulbekymmer och skador på guards så Wille fick ta sig an uppgiften i andra halvlek vilket gick kanonbra. En pointguard är coachen på banan och Johannes ser till att laget gör rätt saker genom att prata med laget på planen – mycket bra. Bartosz kämpar och sliter som vanligt och visade hur en skottfint går till när han lurade upp en motståndare i luften vid straffkastlinjen och sen attackerade korgen. Niko gör mycket rätt på planen och utvecklas som en raket på baskethimlen, men det gör ont nästan hela tiden… Hampus skjuter hoppskott och sätter bollarna, men ska tänka på att inte sjunka in för långt i försvaret.

Matchens grej blir Leo som upptäcker att Eskilstuna glömt hjälpförsvaret. Stark attack från vingen för två snygga poäng. Ett mycket vuxet spel i den sekvensen att läsa det andra lagets försvar på det sättet som det utspelade sig. Leo är även snabbast i laget att läsa av när motståndaren tar upp studsen.

Motståndarcoacherna gav oss beröm för bra försvarsspel efter matchen. Jätteskoj!

Poäng

Johannes ”Point” Andersson 4
Mikael ”Game Face” Axelsson 2
Behnam ”Speed” Olfat 4
Nikola ”Pain” Salamurovic 6
Hampus ”Downtown” Lindgren 10
Leonit ”Charge” Aliqkai 2
Anton ”Deny” Nordin 2
Wiiliam ”Hang Time” Sundh 2
Bartosz ”Brave” Ojrzynski 10

Fouls – tänk på det här sättet

Foul 1. Jag gjorde en tabbe. Hade inte tänkt foula men kom fel in i situationen

Foul 2. Domaren gjorde en tabbe. Han såg fel och jag fick en foul som inte var min.

Foul 3. ….

Foul 4. ….

Foul 5. Morsning & goodbye…

Då är det alltså bara två fouls jag kan göra ”med flit”!

Det gäller att lära sig spela så tufft som man bara kan UTAN att foula. Fouls ute på ”golvet” vill vi inte göra. Det räknar bara upp lagfoulen och era egna fouls. I år ska vi även försöka lära oss att själva hålla koll på hur många fouls man har fått. Det funkar inte att spela med 3-4 foul och inte veta om det. När domaren blåser av ska han visa för sekretariatet vem som fått foulen. Det är även ok att fråga domaren ”var det jag som fick foul?” om man är osäker.

Ursäkter

För vår egen utvecklings skull ska vi även lära oss att inte skylla ifrån oss. Att kunna säga ”ok, mitt fel” är jätteviktigt för att inte stanna i utvecklingen. Lika viktigt som att lära sig en snygg spin move eller annan teknik. Mer viktigt t o m!

Tack för en härlig kämpainsats idag killar.

/Anders