En händelserik match där det såg ut som Ullvi tagit kommandot i tredje perioden. Men Västerås vände och vann i fjärde och det var utblockeringarna runt vår egen korg som inte funkade.

Periodsiffror
11-14, 10-9, 20-9, 8-16

Vilket flyt att matchen blev flyttad till KB-hallen! Nu fick vi ett tillfälle till i slutspelshallen. Vi fick även en försmak av slutspelet med en spontan hejarklack på läktaren. Om en månad sitter hela klubben och hejar på oss och då blir det ännu mer liv i luckan. Jättekul!

Vi kämpade bra och gav Västerås en rejäl kamp om segern. Det är extra viktigt i de jämna matcherna att vilja försöka göra rätt saker. Mycket bra för vår utveckling.

Vi behövde två poäng till för att få förlängning och tre poäng till för vinst. Jämför det med alla retursituationer under hela matchen. Det gäller bara att knipa någon retur till så hade vi varit några poäng före istället. Därför är det så viktigt att försöka göra rätt varje gång ett skott går iväg. Du kanske tar returen som räddade segern!

Vi fick fler spelare att vilja blockera ut på returtagningen idag. Om en månad när slutspelet spelas behöver vi ha alla spelare på plan redo att kämpa om returerna på rätt sätt.

Viktigt om anfallsreturer. Om man tar en anfallsretur rakt under korgen och är fri så försöker man så klart göra mål. Men hur gör vi när vi tar anfallsretur och inte har något bra skottläge?

Om skottet har träffat ringen så har skottklockan ställts tillbaka. Vi har då 24 nya sekunder att anfalla på. Då är det bättre att spela bollen till guard och sätta upp ett nytt anfallet än att skjuta iväg bollen direkt. Anfallsretur = chans till ytterligare ett bra anfall. Kasta inte bort den chansen om det finns massor med tid att anfalla på!

Västerås var bättre än oss att vända spelet idag. Deras spelare ser att de har koll på returen och sen sticker dom direkt. Här har vi ännu en grej som kommer av bra returtagning. Börjar vi göra mer rätt på försvarsreturerna så törs vi sticka iväg på snabba uppspel vid fler tillfällen. Så länge det är lite osäkert med returen vill alla spelarna hänga kvar vid egen korg.

Bra match killar.

Poäng
Behnam 13
Robin 9
Hampus 12
Sebastian 4
Dejan 6
Mikael 3