Seriesegern står mellan Ullvi och NUBF och nu
står det 1-1 i matcher.

Nu blir det spännande inför fortsättningen…

Periodsiffror
16-6, 21-16, 19-19, 22-16

Äntligen match mot ett bra lag. Det har varit lite för många lätta matcher ett tag nu för pojkarna så idag blir vi påminda om tempot och tuffheten som krävs på planen. Vi tappade 10-15 poäng i matchstarten då vi spelar för försiktigt både framåt och bakåt, men resten av matchen är poängmässigt jämn.

NUBF spelar snabbt och tufft med mycket screens och de vill ta bollen starkt till korgen. Om man inte är beredd till 100% i försvaret när attackerna kommer så hamnar man en aning efter och det räcker för att anfallaren kan dra en foul ur situationen. Dejan hade snabbt 3 foul på det här sättet. Det tempo som funkade mot sämre lag funkar inte mot bättre lag.

Efter 10 – 2 i matchöppningen syntes det tydligt att vi skulle få jätteproblem om vi inte började spela bättre försvar och blockera ut vid returtagningen. Efter timeout visade Sebastian hur man tar bort passningar till deras långa center och även hur man utblockerar och plockar ner returer. Mycket fint försvarsarbete av Sebbe. Sebastian sköt även i två treor och efter den här matchen tyckte Behnam att Sebbe var matchens lirare. Det tyckte coachen också.

NUBF kör även med lite fula tricks som vi inte är vana med, t ex att hålla fast den man ska screen i armen en kort sekund. Bästa tipset från coachen är att spela lika tufft själv. Blir man t ex fasthållen så visa det tydligare genom att spela tuffare i kampen runt screens. Idag låter vi oss bli både screenade och sen fasthållna. Det är för snällt spel.

Det här blir startskottet för uppladdningen inför slutspelet i början av april. Vi får en tuff match mot Västerås nästa helg och helgen därefter returmatch mot NUBF hemma.

Nu ge vi järnet killar!

Poäng
Behnam 15
William 6
Hampus 18
Leonit 5
Sebastian 10
Dejan 4

OBS 1
Det är sportlovsbasket varje vardag kl 10-12 i Ullvihallen. Eftersom vi har viktig matcher framöver så behöver vi träna som vanligt på kvällen på lovet. Om ni inte klarar att träna både på dagen och på kvällen så avstå då sportlovsträning tisdag och torsdag. Eller gå bara ner och träna skott. Viktigt att vi får två bra träningar i veckan som kommer.

OBS 2
På tisdagsträning har jag med nya klubboverallen för den som vill prova. Bra om någon förälder är med alltså.