Vi hade en riktig sjukstuga idag och vi behöver fullt lag för att ge NUBF en match. Vi får sikta in oss på slutspelet istället.

Ingen match mot Sala på söndag.
Vi tränar istället som det var tänkt från början

OBS ändrad tid kl 17.30 !!!

Hjälp mig meddela alla i laget.
Har du läst det här så berätta för en kompis i laget.

– – –

Periodsiffror
8-15, 5-10, 6-14, 3-19

Vi orkade inte med seriens tuffaste motståndare med dagens förutsättningar så siffrorna rann iväg ordentligt i 4e kvarten.

Jag är glad över en sak. Vi började visa rätt takter runt egen korg idag. Utblockeringarna börjar sitta bättre och bättre. Och vad säger vi om Leonits försvar idag? Helt suveränt!. Tänk er när vi har 5 spelare som vill göra det där jobbet i försvar. Leo visar idag hur man får stopp på motståndare som är på väg mot korgen. På slutet såg jag även Leo ta bort en mycket större spelare från korgen vid returtagningen med en supertuff utblockering. Sånt här spel gör coachen glad!

Jag hoppas ni blir glada själva också när ni blockerar ut och tar en retur. En retur i försvaret är lika viktigt som en tvåpoängare på andra sidan!

Även försvarsspelet runt 3-sekunders är mycket bättre idag. De passningarna är för farliga för att tillåtas. Här jobbade Nikola och Mikael mycket bra idag. I försvarsspelet i övrigt har vi mycket att träna på när det gäller våra positioner.

I anfall var det Hampus som var piggast på att ta bollen till korgen. För övrigt så lunkar vi upp i anfall och vi ser inte bollen. Även om vi är fria så märker vi inte det och det finns heller ingen möjlighet för guards att passa bollen i ryggen på en kompis som inte är beredd. Det enda vi ska komma ihåg när vi fått tag i bollen är spring full fart så brett som möjligt och kolla om du kan få en passning. Att vara spelbar på andra sidan så snabbt som möjligt är grundregeln.

Idag bytte jag in Leonit och påminde honom om hur han ska springa när det blir vår boll. Direkt efter fick vi se matchens snyggaste kontring med Leo i full fart långt ut på kanten, bra passning från Hampus och sen två enkla poäng.

Vill ni inte göra mål killar? Ni behöver bollen för att göra mål. Och det blir lättare att göra mål om ni är före motståndaren till korgen på andra sidan eller hur?

Poäng
Mikael 4
Leonit 2
Robin 2
Hampus 9
Dejan 2
Nikola 3