Tjejerna kämpade hem den här viktiga segern mot svårspelade Motala trots lock på korgen långa stunder.

Periodsiffror
12-13, 16-8, 5-9, 10-7

Idag var tanken att vi skulle träna mer på lagförsvaret runt egen korg. Efter underläge 4-13 fick vi byta taktik och börja jaga över hela planen. Motala hade alldeles för lätt att göra mål på oss. Kampandan blev bättre och den tog oss tillbaka till 12-13 inför period två. I andra perioden tar vi över tillställningen och kör ifrån fram till 28-21.

Efter pausen syns det att Motala pratat om att störa vårt spel till forwards. Då glömmer vi bort att grundtekniken är så viktig och kastar bort väldigt många bollar i onödan. Vi har ledning 33-30 inför sista perioden.

I fjärde perioden drar vi först ifrån till 37-30 men mellan spelminut 2 och 7 vill inte bollen i korgen så Motala tar sig tillbaka till 37-36. I slutet har vi mest vilja och spelar oss fram till en rättvis seger. Anna hade is i magen på slutet av matchen och satte två viktiga straffar och ett skott som gav oss andrum fram till slutsignalen.

– – –

Passningspelet blir bättre och bättre. Det är när vi inte använder rätt grundtekniken och inte hjälper varandra som vi hamnar i problem. Fanny gjord en mycket bra match idag och är alltid spelbar vilket ger lugn och ro i anfallet. Fina attacker och passningar till Eve på give n’ go fick vi se. Utblockeringar börjar komma det med och även här är det Fanny som visar vägen. Linnea hade flera mycket bra attacker efter att bollen svingats runt och bl a en jättefin layup på vänster sida i slutet av matchen.

I spelvändningarna hade Eveline mycket fin blick för spelet idag. Flera gånger fick Eve tag i bollen som guard och letade sen med blicken upp passning vidare fram på kanten där ofta Fanny och Linnea hade full fart.

I försvaret rung egen korg har vi mycket kvar att jobba på. Det som händer är att vi tittar för mycket bara på boll. Då missar vi den förflyttning vi behöver göra när de passar runt bollen. Men viljan att stå ivägen när motståndaren attackerar blir bättre och bättre för varje match.

I anfall behöver vi även bli bättre på att se oss omkring innan vi börjar spela. Har alla ställt upp på rätt sätt vid inkast? Har jag någon försvarare på mig? Har min försvarare rätt position? Det händer i många situationer att vi försöker rycka oss loss trots att vi inte har någon försvarare bredvid oss. Thea visade t ex idag att om försvaret gått bort sig i ett försök att ta passningen är det bättre att attackera mot korgen än att passa bollen vidare. Gör dom ett misstag så försöker vi utnyttja det.

Det var lock på korgen långa stunder i matchen och det syns att vi behöver träna mer skotteknik. Idag är det nästa bara layups som går i korgen.

Starkt jobbat tjejer att vinna matchen så som den utvecklade sig. Ni hade bäst vilja på slutet.

Poäng
Donjeta 2
Thea 4
Linnea 7
Lendita 6
Fanny 12
Eve 6
Rina 2
Anna 4