Efter tre perioder har vi fortfarande en kamp om segern mot serietvåan. I fjärde räckte inte orken riktigt vilket gav för mycket misstag mot helplanspressen. Tjejernas bästa match hittills men vi måste dra lärdom av våra fouls i första halvlek.

Periodsiffror
8-13, 14-16, 10-16, 8-24

Vi hade bäst anfallsspel i första perioden men spelar alldeles för mycket försvar med armarna. Vårt foulande gav NUBF en möjlighet att stå på linjen och skjuta sig kvar i matchen. Vi hade lagfoul efter drygt fyra minuter. Massor med tid kvar att spela men vi fortsätter ändå att göra foul långt bort från korgen. Det är att skänka bort gratis målchanser till motståndaren. NUBF får skjuta 20 st straffar i första perioden!

I period två upprepar sig samma sak. Lagfoul efter drygt 4 minuter men nu är vi lite smartare med foulandet. NUBF spelar helplanspress men vi löser den varje gång på ett mycket fint sätt. Det är en härlig kamp vi får se.

I pausen fick vi prata ihop oss om hur vi vill spela i försvar. Det tjänar inget till att bli förbisprungen borta vid motståndarkorgen. Matchen avgörs runt vår egen korg. Det är där vi vill vara före motståndaren. Det är bra vi vill kämpa över hela planen men vi vill tänka mest på att skydda vår korg.

Efter snack om det här så gick tjejerna in i tredje perioden och gör sin bästa spelperiod i år. Första 5 minuterna i tredje perioden går vi från 22-29 till 28-29 efter mycket fint försvar där vi flyttar fötterna, vårdad boll efter returtagning, guards hämtar boll distinkt och bra, bra passningsspel och bra attacker på korgen. NUBF måste ta timeout och kommer igen starkt med 13 raka poäng. Vi avslutar tredje med 4-3 och ställningen är 32-45 inför fjärde perioden.

I den fjärde perioden ändrar NUBF på sin helplanspress och vi orkar inte komma igen en gång till. Siffrorna rinner iväg i fjärde perioden.

Det vi tar med oss från den här matchen är känslan i första 5 min i tredje perioden. Det var grymt bra tjejer!

Nu laddar vi vidare för returmötet borta mot NUBF på söndag 2 mars! (jag hade läst fel, det är pojkarna som spelar mot NUBF nästa vecka). Vi får även en perfekt träningsmatch på lördag mot Sala.

Poäng
Donjeta 12
Lendita 4
Fanny 5
Julia 9
Eveline 4
Rina 6
Anna 2