(10-13, 10-7, 16-15, 15-8)
Som ni ser så var det först i fjärde perioden som avgörandet kom och denna gång till motståndarens fördel…

Denna match förlorarar vi på våra egna misstag i en annars trevlig och välspelad match. Men när det drar ihop sig till sista delen av matchen så gör vi flera misstag som gör att matchen går oss ur händerna.

Vid ställningen 38-39 för oss så försöker vi att blocka istället för att jobba med fötterna och vi äker på ”and one” samt att vi inte är med på att det är ett kast utan de tar returen och sätter två poäng till (42-39). De sätter halvplanspress och vi dribblar in i den istället för att passa som vi lärt oss och de tar bollen och gör 44-39.

Vi snor bollen av deras guard och har öppen layupp och missar den…

Det är då tre minuter kvar och vi vill sätta press men glömmer vad vi skall göra och de kan hålla ifrån tiden ut. Som ni ser så var det vi som gjorde bort oss och inte NUBF som avgjorde. Synd då det hade varit en fin ”skalp” att slagit det lag som bara förlorat en match. (mot oss 10p.)

Hela övriga delen av matchen spelade vi en bra basket med returtagning och gott försvar. Skott utifrån bör vi höja procenten på så vinner vi med 20p nästa gång.

Poäng:
Niklas 12
Stefano 11
Andreas 10
Jonathan 2
Kevin 6
Masen 3