(14-14, 11-16, 13-6, 11-12)
Matchen svängde fram och tillbaka samt att ett strömavbrott 1,5 timme gjorde matchen lång.

Vi började matchen med kontroll på försvar och anfall där vi kunde spela vårt spel. Vi fick bra skottlägen som Andreas satte från halvdistans sámt en del snabba uppspel som Behrad och Fidel fick utdelning på. Vi gick också in på offensiv returtagning som gav oss stor utdelning.
Till halvtidsvila gick vi med ledning 25 – 30.

Efter paus så slappnade vi av vilket gjorde att de fick flera enkla poäng samtidigt som de ändrade sin zon så vi tyckte det blev svårt att hitta passningar. Örebro gjorde 11-0 på oss och vi tog time-out för att hitta tillbaka till vårt tålamod i anfall samt förbättra vårt försvar.

Efter time-outen så blev det strömavbrott och en lång väntan på vad som skulle ske. Skulle vi åka hem? Skall vi spela i annan hall? Skall matchen spelas om? Fortsätter matchen från där den var?

Eftrer 1,5 timme kunde vi fortsätta matchen och då i en angränsande hall.
Vi fick fördel av pausen då vi kunde gå till botten med oss själva och komma tillbaka till vårat spel. De fick fördel av att vila sina stora spelare som annars brukar bli trötta mot slutet av matcherna.

Vi kämpar oss ikapp och spelar sista perioden på sju spelare då det är svårt att få upp tempot igen efter en sådan lång paus. Vi lyckas komma ikapp i matchen genom att göra 10-2 på dem till 40 – 42 inför de avgörande tre minuterna. Här följs lagen åt med att växla ledningen och dramatiken är hög.

Med 44 sek. kvar tar vi time-out och kommer överens om att inte förivra oss utan passa bollen tills rätt läge uppstår och det gör vi med ett bra val som Mazen får och sätter en ”påse” med 25 sek kvar av matchen (46-48). De attackerar korg, vi tar fuol så de får två kast. Deras skytt missar första och vi tar vår sista time-out. Här går vi egenom olika senarior om vad som kan hända om han missar eller sätter. Vi går igenom pressbreak. De sätter sista kast och de sätter press på oss men grabbarna gör precis som vi ritat upp och vi kan ”hålla” bollen sista 15 sek.

Poäng
Abbas 12
Andrea 6
Kevin 6
Uran 8
Mazen 2
Behrad 16