En veckas träning mot zon gav resultat.
(13-11, 22-7, 17-7, 9-18)

Det blev en klar seger och vi kunde spela ut vårt spel. Framförallt var det spelet mot zon som var bäst. Vi hade snabba pass och bra attacker och när flera spelar går på retur så blev det som det blev…. nästan poäng i varje anfall.

Eskilstuna började starkt med att göra 0-4 då vi inte hängde med deras nr 22 som visade sig vara snabb med vänster hand. Vi bytte snabbt i försvar på honom och satte Behrad på honom som direkt fick stopp och vi kunde gå från 0-4 till 9-4.

I det här läget så vill vi för mkt och vid lösa bollar som vi är på väg att vinna så tar vi inte bollen med TVÅ händer utan vill slå fram bollen med en hand varpå Eskilstuna tar bollen och får göra enkla poäng eftersom vårt lag är på väg fram så har vi inget försvar i det kritiska läget. Dessa lägen kostar oss mkt då det blir 9-8 istället för 13-4. I jämnare matcher kan detta vara avgörande.

Nåväl, när vi pratat om detta så för vi kontroll på matchen och i anfall så börjar vi prestera med Adi och Masen som attackerar hålen utan boll och tar returer eller blir spelbara, vilket öppnar för andra. Vi rycker till 28-13. Här får ochså Uran ta över ansvaret på nr 22 och gör det förtjänstfullt.

I tredje perioden så fortsätter vår maskin mot zon då de ändrar zon till 1-3-1 och vi rycker till 52-21 och vi har bara släppt in 3p. på de senaste 10 minuterna. HÄRLIGT!!!

Den sista perioden förlorar vi…. och det mot man-man spel!!!! Här har vi då ”glömt” att träffa med screens, vilket medför att vi inte får så enkla avslut samt att vi inte springer hem och hjälper varanda i försvar hmmmm 🙁

Vad skall utveckla oss då?
1. Prata i försvar
2. Prata i anfall
3. Snabba pass

Så här skall en fördelning på poängen se ut…… LAGSPEL!!!

Poäng:
Niklas 3
Tarek 2
Abbas 4
Fidel 4
Andreas 6
Masen 2
Uran 7
Anton 3
Kevin 14
Behrad 16
Adi 2