I första fick vi inte stopp på motståndarna när dom vände spelet med fart och vi skänkte bort massor med returer under egen korg. Lägg därtill många missade närskott och layups. Trots detta helt jämnt i pausen. Så mer go i försvaret och tuffare spel under korgen borde kunna få oss att dra ifrån i andra halvlek… men tredje perioden börjar istället med att Eskilstuna gör 12-0 på oss…

Periodsiffror
13-10, 6-9, 18-13, 3-12

Vid underläge 37-22 sex minuter in i tredje perioden började sen vår upphämtning. Från den timeouten stänger vi butiken för Eskilstuna och börjar även hitta rätt med vår teknik i anfallet. Vi avslutar matchen med 3-22.

Två viktiga saker ändrade sig den här sista delen av matchen. Bättre försvar med fler stopp gav motståndarna sämre skottlägen. Sämre skottläge ger ofta miss med retur och där hade vi Andreas Wång idag som drog ner retur efter retur och sen säkert lämnade bollen till guards. Motståndarna fick bara en skottchans mot massor med skottchanser i första perioden.

Den andra saken som ordnade till sig var att Behnam tog sig i kragen som forward på kanten. Det var mycket strul på kanten men Behnam tog till sig kritiken och ville visa att han kan bättre. Nästa byte hade vi i Behnam en säker forward som vi letat efter hela matchen och då började vi göra mål igen.

Det var annars svårt att se vem som var het framåt i matchen med alla missarna i första perioden. Robin hade jättebra teknik och attackvilja på vänsterkanten i första halvlek men kunde tyvärr inte spela hela matchen med sitt onda knä.

På slutet ville vi spela ut klockan med långa anfall och vad fick vi se då? Jo att vi kan swinga bollen till andra sidan bara vi vill. Det ska vi träna mer på i nästa match.

Summa sumarum… en slarvigt genomförd match men all heder åt laget som aldrig ger sig! Upphämtning 22-3 hoppas vi var godkänd lördagsunderhållning för föräldrarna 🙂

Två lätta matcher förra helgen hade nog satt sina spår tror jag. Det var oskärpa under korgarna och inte alls full fart i försvaret under hela första halvlek. Det gäller att verkligen ge sitt yttersta på planen speciellt i starten då det andra laget säkerligen gör detsamma. Ni som får starta matcherna har ett större ansvar glöm inte det.

Bra upphämtning killar!

Poäng
Mikael 8
Hampus 4
Behnam 15
Robin 3
Andreas 2
Dejan 12