Jämnheten i laget gjorde att vi inte kom in i några svackor!
(19-10, 23-7, 13-12, 26-8)

Vi startar matchen med bra försvar och bra lösningar i anfall där Fidel gör flera bra val, samt att Anton träffar med screens som gör att andra blir fria. Andreas och Pontus kanske inte syns så mycket men de spelar rätt i anfall och försvar och betyder väldigt mkt för lagmaskinen. Andreas hade också en lyckad dag med skotten utifrån. Uran visar sin snabbhet i försvar men kommer in lite fel ibland och hamnar då i foulproblem, det skall vi titta på i veckan som kommer.

Vid ställningen 31-17 så får Västerås spelare en teknisk foul för gnäll på domaren samt att coachen får två och blir visad ur hallen efter en komplicerad och (för domaren stressad situation). Onödigt hårt dömt kanske men det var också mkt gnäll på domarna från båda lagen och som eskalerade mot Västeråscoachen tyvärr. Efter detta så blev det ändå en bra match där gnället slutade och båda lagen kämpade på. Vill ge lite extra beröm till Västeråskillarna som inte tappade fattningen.

Eftersom det var tre tekninska faols så blev det sex kast som Behrad förvaltade med fem satta.
I tredje perioden visade Abbas och Addi hur man spelar försvar med fötterna och störde motståndarna till misstag som tappade bollar eller felpass. Detta är ett försvar som vi skall ta efter då det finns stunder då vi drar på oss för mkt fouls. Vi får 17 st fouls mot Västerås 6. Addi får en foul och Abbas noll under hela matchen – något att tänka på!!

• Stefano visar att han har ett brett register i anfall med sin rörelse när han får bollen på kanten.
• Vi slutade heller aldrig att kämpa även om segern var klar mot slutet som när Tim tar en passning och sätter fart över hela planen mot korgen, synd att det inte blev poäng.
• Masen som får instruktion om guardposition och går in och gör poäng på den positionen.
• Tarek som avslutar med en attack i mitten och med sin snabbhet lägger i bollen så att deras stora spelare inte hinner med utan ”totalmissar” blockförsöket.

Bra match, nästa helg möter vi Västerås borta som säkert vill kämpa lika bra igen och vi skall finslipa på detaljer så vi utvecklas i vissa moment.

Poäng:
Stefano Fiori 4
Addi Osmanagic 10
Tarek Kahldi 2
Pontus Kandelin 6
Abbas ibrahim 2
Fidel Tosun 16
Andreas Eklund 14
Masen Saleh 2
Uran Qerkini 4
Anton Niiranen 2
Behrad Olfat 19