Basketmatcher vinner man genom att göra färre misstag än motståndaren. Man tvingar fram misstag från motståndarna med bra försvar och man försöker hålla nere sina egna misstag när dom pressar oss.

(18-9, 15-21, 24-10, 22-12)

Det finns ett samband mellan de spelregler vi coacher vill förmedla till er ungdomar som spelar.

A. Lagregel 1 och 2 får oss att ge järnet och kämpa oavsett under- eller överläge.
B. När man ger järnet och kämpar törs man mycket mer på planen.
C. När man törs mer gör man färre misstag och fler bra saker.

Idag är vi tvåa på allting på planen. Vi gör sammanlagt 4 foul på hela matchen! En foul per period alltså. För att lyckas med det måste man nästan flytta sig med flit när motståndarna anfaller!

De viktigaste anledningarna till förlusten var

1. För låg skottprocent på öppna skottlägen i första halvlek. Vi använder inte plankskott på våra frilägen och kastar bort 8-10 givna poäng när vi skjuter ring och ut. Med tanke på de problem vi fick med nr 2 nedan så hade vi behövt de här poängen med oss.

2. Pressbreaket. Istället för bestämt spel med djup och bredd spelar vi ett hopträngt och ängsligt spel utan självförtroende med massor av misstag till följd. Pressbreak är en hjälp att lösa en press men själva lösningen är alltid ett eget initiativ från någon spelare. Att bara passa bollen men inte ta initiativ leder ingenstans.

3. För lite hjärta på planen i andra halvlek när det startade tungt. Helt tyst i hallen när vi spelar försvar. Ingen snack eller vilja att lösa problemen tillsammans.

Detta blev en besvikelse och den gula lappen är redan slängd i papperskorgen. Om 4 veckor ny match mot samma lag i samma hall. Om 3 veckor match mot Linköping. Här finns ingen tid att hänga upp sig på dåliga matcher.

Full fart framåt gäller nu killar. Bättre kan vi!

Poäng
Pontus Kandelin 6
Abbas Ibrahim 4
Adi Osmanagic 8
Kevin Tumba 12
Behrad Olfat 22

OBS! Träningen imorgon måndag börjar 16.30

ps. En ursäkt riktas till Armin. Vi bytte till hyrbuss sent igår och jag hade räknat fel på antal platser.