Vi hade ledningen hela första halvlek med ca 10-15 poäng men det kändes lite snålt med tanke på att vi dominerade matchen helt. I andra halvlek kom ketchupeffekten då vi dels täppte till bakåt men även spelade mycket fint anfallsspel. Endast 6 insläppta poäng på hela andra halvlek!
(13-28, 11-12, 2-25, 4-25)

Temat för dagen var att visa hjärta. Om man visar hjärta direkt matchen startar så kommer man snabbt in i ”zonen”, och då vågar man göra det där lilla extra. När man vågar vinner man brukar det heta…

Pontus Kandelin visade mycket hjärta idag vilket jag belönade med extra speltid. Att slänga sig efter lösa bollar när man leder stort kanske verkar onödigt men vi försöker hela tiden förbereda oss för de stora drabbningarna så det är precis så vi vill spela jämt. Pontus visade även pondus som spelfördelare med bra beslut hela tiden. Bra jobbat idag Pontus!

Vi provade ett annat anfallsspel idag och lyckades lura Västerås många gånger med smarta screens eller cuts på korgen och publiken fick verkligen valuta för bensinen. Stefano var het på skyttet utifrån och Andreas och Jonatan bra på att lura försvaret för enkla poäng. Anton och Abbas höll rent runt vår korg med utblockeringar vilket ledde till många snabba uppspel i matchen. Abbas behöver dock bli mer bestämd och inte låta sig backas in i 3-sekundersområdet när man spelar försvar på en stor spelare. Sitta ner och hålla emot gäller där.

Idag hade vi även mycket fin bredd på spelvändningar som gjorde det möjligt att passa bollen. Kevin som vanligt mycket stark på offensiva returerna och flera riktigt fina poäng på snabba layups när vi vänder spelet. Hann kameramannen med där tro? Filip och Lawrence glimtar till ibland med bra saker men behöver bli mer bestämda på planen. Jag vet ni kan bättre!

Suverän match killar!

Poäng
Filip Stenfors 4
Jonatan Lawner 4
Pontus Kandelin 16
Abbas Ibrahim 9
Lawrence Langkeit 6
Andreas Eklund 14
Kevin Tumba 17
Stefano Fiori 12
Anton Niiranen 8