Det låter kanske konstigt… en bra förlust? Men det här var precis vad vi behövde för fortsättningen på säsongen. Nu har vi en motståndare vi vill försöka komma ifatt. Det blir bra för intensiteten på träningarna framöver.

I första halvlek blev det en svår uppgift för Ullvispelarna att hitta rätt nivå. Nu mötte vi ett motståndlag med guards som utan problem pushar fram bollen till vår sida på bara 2-3 studs sen passade av bollen för enkla layups. Det var motståndare som tog bollen starkt till korgen och gick in på offensiv returtagning. Allt gick snabbare än det brukar göra.

Matchen var mycket jämn spelmässigt i första perioden och lagen följdes åt i poängprotokollet. Linköping ledde med 19-16 i periodpausen. I den andra perioden tog bortalaget kommandot och drog ifrån till halvtidsvila med 11 poängs ledning.

Vi pratade i halvtid om att snabbare ställa om till försvar för att få tryck på deras guards och vi såg en ljusning igen i tredje perioden. Här var det vi som plötsligt ägde matchen men vi hade inget riktigt flyt med avsluten i den här perioden. Bättre försvar gjorde att Linköping inte heller gjorde några poäng så matchen stod och vägde. Linköping vann perioden med 18-15.

I 4:e perioden har vi äntligen hittat in i rätt tempo. Det tog nästan en hel match att bli van med det tuffare motståndet. Vi var mycket aggressivare och fick tag i fler passningar. Utblockeringarna som vi inte sett mycket av i första delen av matchen börjar sitta (bra Pontus Kandelin som fick brottas med längre anfallare och visar att det går att få tag i bollen). Vi får tag i fler passningar då vi börjar spela över på rätt sätt och framförallt med rätt intensitet. Man måste vilja få fingrarna på bollen.

Vi drog även isär anfallet i 4:e och då såg vi betydelsen av att spela både med bredd och djup. Det blev lättare att screena loss våra guards och även lättare att säkert svinga bollen till andra sidan.

Det var kul idag att se Adi Osmanagic visa hur man spelar försvar på ett lags pointguard. Att ligga på och stressa, stressa, stressa gör jättestor skillnad för hur motståndarna kan spela sitt anfallsspel. Men när vi får tryck på bollen så får inte nästa passning vara helt fri. Då hjälper vi inte varandra.

Jag vill även ge beröm till Andreas Eklund som de senaste veckorna visat att han vill vara med och fajtas oavsett motståndet på plan. Kevin Tumba visar också samma utvecklingskurva. Idag möter våra 93:or välväxta 92:or men visar med sin inställning att de är inte dom födelsesiffrorna som är det avgörande. Fortsätt så killar!

Så en bra förlust alltså… som påminner oss om att jaga på vidare med vår träning. Vi tar med oss period 4 i minnet till kommande matcher och träningar!