En givande match där vi gjorde sakerna vi pratade om idag bättre och bättre ända fram till slutsignalen.

Vi pratade innan matchen om utblockering och hjälpförsvar samt om att spela svingspelet i anfall. Vi fick till slut in alla dom här bitarna på ett bra sätt i matchen.

Laget visade ju längre matchen pågick att det här är grejer vi kan bara vi vill. Det var härliga scener att beskåda för en coach när Uran och Masen mot slutet av matchen blockerade ut runt egen korg så det bara fanns vita Ullvitröjor närmast korgen. Då blir det vår boll varje gång!

Mycket bra av laget att under matchens gång rätta till och bli bättre på att stoppa bollen när det blev snabba spelvändningar. I första halvlek var det många gånger som deras spelare kunde dribbla från egen retur raka vägen över plan för närskott på andra sidan. I andra halvlek visade Anton, Emir, Joakim med flera vad som händer om man läser av läget och hjälper till att stoppa bollen. Det stressade fram dåliga passningar direkt som vi bröt och plötsligt kunde vi kontra tillbaka.

Spelet går ut på att lägga bollen i det andra lagets korg så det är bollens framfart som är det farliga. Om vi tappar markering på bollen när spelet vänder så måste närmaste man rycka in och stoppa även om man egentligen håller någon annan spelare. Det behöver inte betyda stoppa med en foul eller en bakåtkullerbytta på huvudet (Markus!!!) men att vi får dit en försvarare som sätter press på bollen. Han med bollen måste få något annat att tänka på än hur han ska göra sin snygga layup som är på väg att hända om tre studs till… 1 studs… 2 studs… 3 studs… layup! Det är kort tid för laget att reagera på så ju snabbare desto bättre.

Adi, Behrad och Niklas hade bra samarbete på guardplats och visade på fin speluppfattning flera gånger. Niklas hög träffprocent på skotten och bra skottval också. Ska man skjuta, passa eller attackera korgen? Ja däri ligger det vi menar med spelförståelse. Joakim fick prova att spela forward idag och det gav mersmak. Mikael Axelsson f. 94 fick spela mot två år äldre gjorde det bra.

Det var allt jag minns just nu. Men vad minns du? Ni som var med på matchen. Skriv om 1 positiv grej som hände under matchen i anslagstavlan.

Periodsiffror
28-7, 10-10, 18-8, 21-7

Poäng
Fidel Tosun 2
Masen Saleh 8
Niklas Persson 11
Joakim Norström 8
Behrad Olfat 16
Mikael Axelsson 2
Adi Osmanagic 5
Uran Qerkini 4
Anton Niiranen 4
Emir 8
Alex Kohunt 6
Markus Koivula 2