Matchen mot Kumla blev en lätt match. Motståndarnas svängdörrsförsvar i 3-sekundersområdet gjorde att vi kunde attackera deras korg trots att de backat ifrån.

Jag tycker vi hade bra ”go” i laget och alla ville in och kämpa. En gedigen seger men inte någon riktig värdemätare för det var för svagt motstånd för det. Kumla spelade med så kallat svängdörrsförsvar. När vi attackerade korgen så flyttade dom helt enkelt på sig. Bara att tacka och ta emot och lägga i bollen så som Uran, Markus och Emir visade.

Jag har lite svårt som gästcoach att bedöma lagets insats då jag inte varit med dom under höstens träningar och matcher. Men det jag ser som nästa nivå för det här Ullvi-gänget är att lära sig få kontroll på bollen när spelet vänder mot oss. Mot ett bättre lag håller det inte långt att låta deras guard sätta fart utan att någon är där och stör. Då kan han hitta exakt rätt val varje gång. Att börja stoppa bollen vid egen 3-poängslinje håller inte heller mot bättre lag. Då är det är bara en cross-over kvar sen en layup. Det måste ske tidigt ute på planen.

Bra skott av Alex, bra attacker av Uran, Markus och Emir, stabilt guardspel av Adi och bra försvar från Masen med fina utblockeringar. Fidel fick ordning på framspelningarna i andra halvlek men för mycket dribbel med bollen i första. Robert och Anton kämpade på bra runt korgarna och Mikael hade några bra passningar till Niklas på give n go. Jonatan och Niklas hängde i väl mot det äldre motståndet.

Matchens grej: det supersnygga snabba uppspelet som t o m fick en av domarna att applådera!

Bra match killar!

Periodsiffror:
21-8, 22-12, 18-6, 24-12

Poäng:
Jonatan 2, Masen 6, Mikael 2, Markus 6, Adi 8, Fidel 8, Uran 32, Anton 3, Emir 14, Alex 4