Ullvi Basket 54 – KFUM Västerås 37
(11-17, 4-11, 14-13, 8-12)

Vi träningsmatchade mot KFUM Västerås och knep en odiskutabel seger med 17 poäng. Ett mer vuxet anfallsspel växer nu fram vilket är jättespännande. Bra killar!

Vi bytte med femmor matchen igenom så alla fick samma chans till träningsspel och med tanke på detta ett mycket bra slutresultat. Som lag kommer man lätt ur rytmen när man byter så här men för en träningsmatch är det bra.

Vi ryckte åt oss ledningen direkt och höll den sen på 10-15 poäng hela matchen. Det gjorde att vi kunde spela utan stress och istället titta på vårt nya anfallsspel och hitta lösningar från det. Med tanke på hur lite vi tränat på ”spelet” fram tills idag så ser det riktigt bra ut. Men vi har mycket kvar att träna på innan det sitter som den berömda smäcken.

I pausen hade KFUM Västerås pratat om vårt anfallsspel så i andra halvlek var det inte lika lätt längre att anfalla med vårt grundspel. Plötsligt stod det försvarare ivägen på nya ställen. Vi hade även bytt om i våra femmor så det kanske hade viss inverkan. Andra halvlek blev hursomhelst poängmässigt jämnare (22-25). Vi ska titta på alternativa lösningar för anfallet på träningarna i veckan. Ju mer man har i verktygslådan desto svårare att läsa av spelet för motståndarna.

Kul även att se våra forwards attackera korgen idag. Det gav utdelning hela tiden och speciellt Kevin hade flyt med antingen poäng eller motståndare som tvingades foula vid varje tillfälle. Bra där även Andreas och Pontus. Bra guardspel från Behrads sida matchen igenom och då menar jag inte för att han gjort många poäng.

Försvarsmässigt har vi en del kvar att jobba med… och det ska vi göra också! Det som brister är bl a hur vi använder kroppen inom eget 3-sekundersområde. På returtagning har vi framförallt Joakim att lita på som ALLTID blockerar ut sin spelare. Bra Jocke!

Det vi som lag ska bli bättre på är även att ställa om från anfall till försvar snabbare. Mot de bättre lagen i årets serier blir det annars layups i egen korg innan man hinner säga alleyoop, för dom väntar inte på någon eller något…

Poäng:
Filip Stenfors 4
Pontus Kandelin 6
Abbas Ibrahim 2
Andreas Eklund 2
Uran Qerkini 6
Joakim Norström 3
Behrad Olfat 27
Kevin 4

Nu väntar en spännande vecka med 3 träningar innan den stora premiären på lördag… häng i nu killar och ge järnet på träning! Be även mamma/pappa att stryka finkläderna för vi får väl mycket publik på en premiär va?