För ca 25 år sedan blomstrade basketen i Köping med omnejd och kurser av allehanda slag var vardagsmat för den tidens ungdomar. Tyvärr svalnade basketintresset successivt under ett antal år och sporten kom nästan att försvinna. Nu är vi dock på gång igen, om än i annan tappning i form av Ullvi Basket.

Övre bilden: Gruppen samlad innan avresa till Eskilstuna

Ullvi Basket är en relativt nybildad förening och vårt mål med föreningen är att erbjuda våra medlemmar bra basket och en väl fungerande verksamhet där vi har kul tillsammans och där vi månar om varandra. Vi vill göra något som vi tror på, nämligen att försöka placera Köping på den svenska basketkartan igen.

Vi tycker att vi har kommit en bra bit på väg. Nyligen skickade vi iväg hela 31 ungdomar på en grundkurs i basket. Grundkursen är obligatorisk i vår spelarutbildning. Vi tycker att man ska förena nytta med nöje och vad passar då bättre än en kurs där man dels får lära sig grunderna i ledarskap, domarskap, funktionärsarbete, barn- och ungdomsutveckling, regelkunskap mm. samtidigt som man får träffa basketungdomar från andra orter.

I och med denna kurshelg så drar vi nu igång säsongen 2006/07 och både gamla och nya basketlirare är varmt välkomna på våra träningar. Så om någon vill veta mer om vår förening och vår härliga verksamhet så surfar ni vidare på vår eminenta hemsida.

Väl mött!
Helena Hoffstedt, ordförande