Se filmen från avslutningen

 

Ullvi Baskets första gemensamma avslutning är avklarad. Formatet blev en succé som vi får ta fasta på som en kommande tradition. Det som gjorde tillställningen så kul var att så många ställde upp på tävlingarna – såväl vuxna som barn.

Avslutning började med kval i 2-ball-tävlingen. Hela 11 lag ställde upp. Alla fick en chans att ta sig till semifinal. Resterande 7 lag gjorde upp om 1:a platsen i b-slutspelet.

Semifinalerna blev extra skoj då det blev två P-94-lag mot två P-92 lag. Så när hade Kardo och Jiwar Rahim slagit ut de två år äldre Pontus Kandelin och Alex Kohont. Endast en poäng skiljde från en riktig sensation. I den andra semifinalen var Uran Qerkini och Joakim Norström för starka för Sebastian Lindkvist och Mikael Axelsson.

Uran och Joakim fick till en kanonomgång i finalen och blev Ullvi Baskets första klubbmästare i 2-ball. Grattis!
Förstapriset var varsin biljett till basketlandskampen Sverige – Tjeckien som spelas i Hallstahammar den 3 augusti. Tack till Hallsta Basket för priset.

Efter utdelandet av medaljer, pris för träningsflit, pris till årets lagkamrat, utdelning av klubb-t-shirts samt diverse informationsmaterial så avslutade vi med de första officiella klubbmästerskapen i Stress.

Stresstävlingen började på två korgar med massor av tävlande. Tävlingen gick ner på en korg när första hälften var utslagna och sen fortsatte dramat. Kul att se flera föräldrar med väldigt fina långskott.

Med endast fyra deltagare kvar såg tävlingen nästan regisserad ut. Kvar var då en förälder (Sabahudin ”Sapko” Kaltak), en spelare från P-92 (Alex Kohont), en spelare från P-93 (Lawrence Langkeit) och en spelare från F-90 (Ida Carlsson).

Hela hallen kokade när respektive lag hejade på ”sin” spelare. Till slut var segraren korad. ”Sapko” Kaltaks bössa visade sig vara för svår. Alex Kohont hade en riktigt bra kväll med två finalplatser och blev tvåa i stresstävlingen.

Därefter följde fika och eftersnack. Bästa basketavslutningen genom tiderna i Köping var det allmänna omdömet. Bättre kommer den att bli nästa år – Ullvi Basket siktar högre!

Tack till alla som bidragit på olika sätt under året. Väl mött nästa säsong.

Resultat

Klubbmästare 2005 i 2-ball
Uran Qerkini och Joakim Norström

Vinnare B-final 2-ball
Behrad Olfat och Fidel Tosun

Klubbmästare 2005 i Stress
Sabahudin ”Sapko” Kaltak