Han har genom åren gjort stora avtryck för basketen i Köping. Nu har Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis fått möjlighet att bli head coach för Uppsala Basket i SBL – ett erbjudande han accepterat.

Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis blir ny head coach för Uppsala Basket i SBL Herr. Han lämnar därmed rollen som sportchef ungdom i Köping Stars.

– Jag känner mig inte klar med att coacha på elitnivå, och efter att Uppsala Basket hört av sig med ett intressant, spännande upplägg har jag tackat ja.

”Jotti” Nikolaidis har en lång rad år inom basketen i Köping, och coachade Köping Stars under resan till SBL. Han utsågs också till årets coach 2019/2020 – säsongen som hastigt avbröts av pandemin. När Stars inför förra säsongen rekryterade Torbjörn Gehrke som head coach blev ”Jotti” sportchef för klubbens ungdomssatsning.

Så var tänkt och beslutat även inför kommande säsong, om det inte vore för en mellan parterna överenskommen klausul som gav ”Jotti” möjlighet att tacka ja till eventuellt erbjudande att coacha i något SBL-lag.

– Schysst av klubben, säger ”Jotti” Nikolaidis som betonar att det inte varit ett lätt beslut att ta. Jag har stortrivts i vår basketklubb i Köping där jag blivit både en bättre människa och bättre coach. Klubben har givit mig mer än vad jag gjort för Stars, och jag riktar därför ett stort tack till alla.

Nu tar han sig an Uppsala Basket där det också finns basketkultur och stora förväntningar efter att klubben i våras tagit steget från Superettan till SBL. Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis kommer att bo kvar med familj i Köping men med övernattningslägenhet i Uppsala.

Stefan Ståhlmalm, klubbchef i Köping Stars, önskar omtyckta Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis lycka till i Uppsala.

– Han har varit en uppskattad och kunnig person i vår verksamhet. Nu blir han även saknad. Självklart blir det ett avbräck för oss, men vi ska arbeta för en bra lösning för Köpingsbasketen även framöver.

”Jotti” har den senaste säsongen haft ett stort ansvar för ett flertal egna lag samt för ungdomsverksamheten.

– Den växer hela tiden och vi har många duktiga ledare. Vi får satsa på att utveckla fler ungdomstränare, säger Stefan Ståhlmalm som får titta över klubbens alternativ.