Ungdomssatsningen fortsätter med ”Jotti” som sportchef.

Köping Basket har signat ett till år med Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis som sportchef för klubbens ungdomssektion.

– Det känns jättebra, ”Jotti” är enormt kompetent och väldigt uppskattad bland både ungdomar och klubbens övriga medlemmar, säger klubbchefen Stefan Ståhlmalm och fortsätter:

– Vi vill satsa mer långsiktigt och skapa kontinuitet i vår verksamhet, och att ”Jotti” fortsätter ger definitivt kontinuitet på ungdomssidan och på sikt även för hela föreningen.

även ”Jotti” är nöjd med att fortsätta satsningen som påbörjades förra året.

– Det känns riktigt att bra att få vara en del av vår fantastiska förening. Att träna och vägleda barn och ungdomar ger mig energi och äkta glädje som många gånger är omöjlig att beskriva. Vi är många som drivs av det i föreningen och då tänker jag främst på styrelsen med ordförande Kjell Johansson i spetsen, klubbchef Stefan Ståhlmalm och inte minst ungdomsansvarige Tomas Bandh som är en av grundarna till Köping Basket, säger ”Jotti”.

Hur skulle du sammanfatta det första året som huvudansvarig för ungdomssektionen?

– Jag har varit tränare på olika nivåer på både klubb och landslagssammanhang samt i olika åldrar och har genom åren samlat på mig erfarenheter jag kan dela med mig av till både tränare och ungdomar. Det har såklart varit en omställning att gå från SBL till ungdom, men på många sätt lärorikt, inspirerande och inte minst viktigt!

– Mitt första år har jag annars spenderat själv mycket på golvet i rollen som tränare och i en administrativ roll gentemot mina fantastiska tränarkollegor i klubben med allt från hallbokning, domartillsättning och så vidare.

Vad är dina förhoppningar för framtiden?

– Vi har cirka 150 aktiva ungdomar och vill gärna bli fler, för det krävs det fler halltider och ledare samt att vi som klubb kan erbjuda en bra verksamhet. Vi har fantastiska ledare idag men behöver bli fler, det är en utmaning vi har framför oss både på kort och lång sikt.

– Förutom att bli fler vill vi också sportsligt höja nivån genom att implementera vår sportsliga röda tråd vi jobbar med som bygger på Basketbollförbundets Spelarutvecklingsplan. I framtiden hoppas vi kunna få fram spelare och lag som kan tävla på nationell nivå, men än viktigare är att med basketen kunna sysselsätta fler barn och ungdomar och ge dem en meningsfull fritidsverksamhet som främjar fysiskt och psykiskt välmående.

Vad är på gång inom ungdomssektionen?

– Vi har precis haft avslutning för klubbens ungdomar och ska på onsdag iväg till Göteborgs Basketfestival med 720 tävlande lag. Under sommaren kommer vi köra lite streetbasket på Stora torget och på Karlbergskolans uteplan samt starta upp säsongen i augusti med ett gemensamt helgläger på hemmaplan.

– För de yngre spelarna planeras Easy Basket och Leo Cup, för de lite äldre blir det seriespel i Norra Svealand samt att vi kommer ha ett par lag som deltar i USM och i Stockholmsserien för att se vad som krävs och känna på nivån på de bästa lagen i respektive åldersgrupp.